La colțu' străzii

Acești incompetenți care ne educă copiii

Un comentariu

Să se susțină examenele naționale, în condiții de siguranță sporită, este varianta cea mai puțin rea, ținând cont de context. Mă sperie însă, din nou, incompetența colosală a conducerii ministerului educației.

Atunci când au luat decizia, nu s-au gândit la riscul cel mai ușor de prevăzut: ce se întâmplă cu elevii care nu trec triajul sau sunt izolați din cauză de virus? Din reacția la întrebările ce au venit imediat pe această temă, mi se pare evident că pur și simplu nu s-au gândit, e doar prostie și nimic altceva.

A fost nevoie de scandal public, de teorii ale conspirației, de încă o întâlnire teatrală la Cotroceni, ca să ajungă la concluzia firească: vor da examen mai încolo, peste două săptămâni sau poate la toamnă.

Pentru că nu s-au gândit la asta, nu s-au gândit nici să se coordoneze cu universitățile (deh, autonome), ca acestea să își organizeze admiterea ceva mai la toamnă, nu în iulie, dacă tot nu mai dau examen.

Oare la câte alte posibile riscuri nu s-au gândit? Răspunsul e simplu: la toate. Nu sunt în stare să gândească. Din nefericire pentru noi, se ocupă de educația copiilor noștri.

Un gând despre „Acești incompetenți care ne educă copiii

  1. cum zicea o epigrama, ”nu ma mira ca se-ngrasa, ci ma mira ca se mira”… asa si tu, ma mir ca te miri. Da`ce sa zic, esti mai tanar, ai incat timp sa te prinzi incotro merge lumea

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.