La colțu' străzii

Nu mă deranjează să fiu „termoscanat”

Scrie un comentariu

Nu mă deranjează să mi se măsoare temperatura la intrarea în magazin. Înțeleg că e o măsură de triaj încercată de mai multe țări. Nu știu dacă funcționează, dar dacă e o șansă să ne protejeze mai bine, trebuie să o încercăm. Avem alternative?

Lucrez tot de acasă, dar dacă ar fi să merg la birou, sunt aproape sigur că nu vom măsura temperatura. Împart biroul cu colegi din mai multe organizații, dar cred că suntem toți suficient de maturi încât să nu ducem la absurd prevederile legii. Și mă aștept să nu vină cineva să ne controleze vreodată, pentru că nu la birouri ca ale noastre se referă legea.

Poate că e aici o măsură de limitare a unui drept, poate intruziune în viața privată, la limită se încalcă cine știe ce virgulă din GDPR. Cu certitudine legea nu acoperă toate cazurile, și dacă ne apucăm să o aplicăm orbește vom ajunge la situații absurde.

Dar dacă ne apucăm să numărăm virgulele alea și să identificăm cele mai ciudate aplicări posibile, înseamnă că am ratat obiectivul principal. Încercăm să ne apărăm cumva, împreună, împotriva unei amenințări de un fel cu care nu ne-am mai întâlnit și pe care nu o înțelegem pe deplin. Dacă renunțăm la a fi rezonabili, avem șanse mari să pierdem.

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.