La colțu' străzii

Nicușor Dan, independent, echilibrează un PNL nefrecventabil

Scrie un comentariu

E drept că PNL e cu fiecare zi tot mai nefrecventabil. De aceea e bine că Nicușor Dan rămâne independent.

Tot mai mulți parlamentari foști ALDE/PRO/PSD; primarul Chirică la Iași; posibil primarul Cherecheș la Baia-Mare; alți primari mai mărunți; filiale ALDE luate cu totul pe la Giurgiu; și tot așa – oastea traseistă se strânge sub steagul penelist. Scopul scuză mijloacele, partidul eficient etc. Dar adevărul e că PNL se transformă în fiecare zi în PSD.

Și de aceea e bine că dl. Dan a rezistat ofertei inițiale, lansată inclusiv public de liderii peneliști, de a se înscrie în partid. E independent. Iar asta știm că înseamnă ceva la dl. Dan, care a rămas cu încăpățânare independent și față de partidul pe care l-a fondat.

Mai e și o diversiune ce am văzut-o circulată, că PNL-București ar fi altceva decât restul partidului, pentru că are câteva persoane curate de pus în vitrină. Să ne amintim că și PSD avea/are câțiva de scos în lume?

Teoria asta oricum eludează unele fapte, cum ar fi lăcomia tipic pesedistă cu care filiala București devorează funcțiile publice, de la inspector școlar la secretar de stat. Sau că jumătate din trupa PC-ALDE-PRO, cu deputații Cîmpeanu și Constantin în frunte, sunt înscriși la București. Bănuiesc că pe unii din cei ce ne aburesc cu povestea asta îi vom vedea pe liste, la locale sau la parlamentare.

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.