La colțu' străzii

Alianța USR-PLUS blocată de grevă la tribunal

Scrie un comentariu

Alianța USR-PLUS stă pe loc. La Tribunal e tot grevă, așa că au primit un termen nou, pe 25 martie. Presupunând că e ultimul, tot mai trec 2-3 săptămâni până o eventuală decizie favorabilă rămâne definitivă. Iar dacă apare vreun intervenient, procesul se poate relungi.

Propunerile de candidaturi se fac cu 40 de zile înainte de data alegerilor. Aceasta nu a fost încă stabilită, dar va fi undeva în iunie (în 2016 a fost 5 iunie). Acesta ar fi ultimul termen până la care alianța politică a celor două partide trebuie să fie legal înregistrată pentru a participa în alegeri. E totuși preferabil să finalizeze mai devreme, pentru a nu rata alte termene, legate de strângerea semnăturilor, depunerea semnelor electorale sau desemnarea reprezentanților în birourile electorale.

Dacă ratează alianța politică, USR și PLUS au totuși la dispoziție varianta alianțelor electorale pentru a depune candidaturi comune. Spre deosebire de cea politică, alianțele electorale sunt temporare, doar pentru aceste alegeri, și se încheie la nivel județean și local. Deci în loc de o alianță națională, ar urma să vedem cel puțin 42 de alianțe județene.

Și mai e un detaliu. Din partea alianței politice pot candida doar membrii partidelor componente. Din partea alianțelor electorale pot fi desemnați și candidați independenți.

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.