La colțu' străzii

10K pe Facebook

Scrie un comentariu

În martie ne întrebam unde a plecat blogul nostru și oare când ne-am trezit mutați pe Facebook. Azi acolo am trecut pragul de 10,000 de Like-uri. Mulțumim! Între timp, după o vară secetoasă bloggeristic, La Colțul Străzii s-a revigorat un pic, de unde au venit și noii prieteni de pe Facebook, blogu’ și facebooku’ lucrează împreună. Despre Facebook vorbim altă dată mai cu nerv, fiindcă la o așa aniversare frumoasă e cazul să-ți muști limba și să te abții, haha.

Nu dezvolt acum teorii despre social media că de fapt nici n-am priceperea necesară, dar La Colțul Străzii de pe Facebook diferă de La Colțul Străzii original. Nu înseamnă că-i mai rău sau mai bun, e pur și simplu altceva. E reacție instantă. E mai meme. E mai video. Desigur, în prezent și textele aici au devenit mai… gif. E 2016.

Cadoul nostru pentru noi care pierdem vremea cu folos pe La Colțul Străzii este să oferim câteva snipuri din statisticile noastre despre noi toți cei de aici. Așadar, în ultima lună (fiindcă doar atât binevoiește să dea Măria-Sa Facebook cel opac) cam ăștia suntem:

stat-fb-lcs

Cei de la WordPress, gașcă de treabă, cu suflet și cu etică ne oferă mai multe poze despre ce-am făcut anii ăștia. Sumarul:

statistica-lcs

Ora 10:00, da? Eventual joia. Lumea intră pe-aici cam la ultima gură de cafea care s-a răcit lângă tastatură. Sau la prima pauză din dimineață, un deget două de refresh pe ecranul telefonului.

Mai departe, pe ani, se vede limpede cum blogul a pornit ca un loc de discuții (așadar vizualizări, comentarii) între un grup de aceiași chibiți online. Unici, desigur. Era hăăăt pe vremea Yahoo Messengerului.

stat-ani-lcs

stat-comentarii-lcs

Deși vizitatorii unici au crescut (penultimul snip), se observă cum comentariile au scăzut constant în fiecare an (ultimul snip de mai sus). Conversația s-a mutat pe Facebook. Nu se mai întâmplă aici, fiecare își ia linkul și și-l duce în grupul său de prieteni unde îl discută între ei acolo public sau privat. Mai jos referrers din ultimul an. Cumva Facebook ne-a răpit dialogul dar ne-a adus faima.

referrers-lcs

Mulțumim de Like.

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.