La colțu' străzii

Băsescu, Ponta și Ghiță m-au convins de integritatea profesională a Codruței Kovesi

4 comentarii

În țara corupției, a evaziunii fiscale, a abuzurilor și a incompatibilităților, trei oameni care până nu demult au avut puterea și acces la informații nenumărate, care au în continuare o rețea de relații, nu au găsit altă acuzație la adresa unui procuror decât că și-a plagiat doctoratul. Sigur că plagiatul e un lucru rău, dar această acțiune vorbește de la sine despre integritatea profesională (nu academică) a Codruței Kovesi.

Un fost președinte, un fost prim-ministru și un fost șef al Comisiei pentru controlul SRI s-au reunit pentru a terfeli reputația procurorului-șef al DNA. Cei trei au în comun că au probleme numeroase cu justiția, atât ei personal, cât și colaboratori apropiați sau membri ai familiei. Ei bine, tot ce au găsit aceștia de scos la iveală este un posibil plagiat al tezei de doctorat, și nici această acuzație nu e chiar nouă.

Plagiatul e un furt. Spuneam într-un articol anterior că ar trebui ca Universitatea de Vest Timișoara să analizeze cu celeritate cazul și să dea un verdict. Se pare că acest lucru se și întâmplă. Dacă decizia va fi de plagiat, Kovesi trebuie, cu regret, să plece.

Dar gândiți-vă acum la cum se comportă de obicei un demnitar „murdar” în România. Dacă nu ia mită, măcar își numește familia în funcții. Sau folosește coloana oficială în scop personal și își trimite subalternii la piață. Mai ales dacă e dintr-o instituție „de forță”, unde are acces la informații și date, abuzul e la el acasă. Băsescu, Ponta și Ghiță, luați împreună, au avut acces recent la toate informațiile din țara asta. Și n-au găsit nimic de Kovesi.

Până și acuzația plagiatului e o ciorbă reîncălzită. Ciuvică a aruncat-o pe piață în 2012, Kovesi s-a apărat, iar Ciuvică nu a mai reacționat să demonteze apărearea. Abia acum a revenit cu un fel de contr-argumentație, parcă ar fi la comandă. Povestea a început cu un ridicol Ghiță mergând să se auto-denunțe, dar „uitând” convenabil toate dovezile acasă. Apoi a încercat să îl împingă pe Ponta în față, sugerând că ar avea ceva dovezi olografe; Ponta, în stilul laș cu care ne-a obișnuit, a făcut pasul înapoi și n-a mai zis nimic.

Băsescu a încercat un fel de calomnie perfectă, cu „telefonul operativ”. Cică Kovesi ar fi folosit telefonul ăsta, care nu e niciodată înregistrat, să amenințe pe demnitarul să nu redeschidă subiectul plagiatului. Ar fi trebuit să fie calomnia perfectă pentru că e imposibil de dovedit într-un sens sau altul, că nu se înregistrează. Presupunând că demnitarul în cauză ar fi fost numit, ar fi ridicat din umeri: legea nu-i permită să zică ce a vorbit pe telefonul ăla. Doar că… nimeni n-a înțeles ce-i cu telefonul operativ și povestea a murit repede.

Pe scurt, Băsescu, Ponta și Ghiță, împreună, au reușit să găsească în trecutul lui Kovesi doar umbra unui posibil plagiat la doctorat. Asta spune ceva despre integritatea profesională a Codruței Kovesi. Ceva de bine.

basescu_kovesi_ghita

4 gânduri despre „Băsescu, Ponta și Ghiță m-au convins de integritatea profesională a Codruței Kovesi

 1. Doamna in cauza a fost numita de Basescu. O tinara speranta, pusa sefa peste procurorii Romaniei arzind cam repede citeva etape.
  Din ce imi amintesc eu (poate gresit) nu avea nici niste dosare nemaipomenite cu care sa fi rupt gura tirgului.
  Si brusc, in 2012 Romania se trezeste ca toata justitia (partea de acuzare dovezi si lupta impotriva coruptiei) sta in doamna Kovesi!!!
  Nu mai exista nici un procuror atunci demn, integru, serios, bun manager, care sa devina sef la DNA.
  Va rog sa comparati, ca avind maxim 2 mandate singura institutie ce cred ca a evoluat in bine, este presidentia Romaniei, evident si in functie de personalitatea presedintelui. In rest, acolo unde mandatele sunt fara numar, coruptia este in floare (primarii, CJ, parlament…)
  Deocamdata m-am amuzat acum ceva timp ca tam-tam-ul cu Oprea privind coruptia a dat ca rezultat DNA trimiterea in judecata pentru omor din culpa??!! DNA a ajuns sa ancheteze nu coruptie ci accidente auto…
  Nu mai e mult si la anul ii expira si al doilea mandat. Si poim?(vorbalui Ismail!) Se va intoarce la anchete? Personal nu cred, dar vom vedea. Va cadea in derizoriu DNA? Poate, daca ii vor fi amputate prin lege atributii. Dar daca va evolua mai bine? Sigur, se poate sa involueze prin aparitia vreunui sef ciudat…
  Si CSM-ul incet, incet va evolua. Mandatul de 1 an in frunte face foarte bine.
  A avea doctorat plagiat (daca se va dovedi)= hotie intelectuala. Pentru mine e mai grava decit furtul unui sac de porumb, sau chiar al unei masini. Pentru furtul material legea te condamna, pentru celalalt nu.
  Numai faptul ca pentru a judeca un doctorat e nevoie de o supracomisie si apoi o alta este infiorator si infricosator pentru starea invatamantului, ce nu e capabil sa se comporte normal si corect. Unde in lume se mai pune problema verificarii doctoratelor?
  Personal n-am apreciat de nici un fel spectacolul mediatic al DNA, cu catuse si altele de genul asta. Retineri de 24 de ore, arestari preventive si apoi liniste…Dosarele nu sunt inca pe mesele judecatorilor. Si atunci de ce arestare? Un eventual verdict de nevinovatie se poate intoarce impotriva contribuabilului, fiindca un proces la CEDO pentru incalcarea drepturilor omului si pierdut de Romania va aduce paguba in buzunarele platitorului de impozite. Dar pina atunci doamna Kovesi nu va mai fi sefa la DNA si praful si uitarea se vor asterne.

 2. prietene semnatar, Ovidiu sau cum naiba te-o fi chemand in realitate, citind ineptiile tale de pe blog, nu pot trage decat o singura concluzie, alternativa; ORI ESTI AUTIST SOCIAL, ADICA UN MARE BOU, ORI ESTI VANDUT PE 2 ARGINTI SATANEI GLOBALISTE…..

  • Dragul meu, noi aici nu ne vindem Satanei globaliste. NOI stabilim ce urmează să facă domnul Satana! 😉

 3. Timpul (deja extrem de scurt) mi-a dat dreptate.
  Mircia Gutau a cistigat la CEDO fiindca n-a avut parte de un proces corect.
  Mai peste tot in lume s-ar lasa cu demisii si evident, cu reluarea procesului. Nu in Romania.
  Decebal Traian Remes a cistigat si el, de data asta in tara, contra TVR si a filmului dat acum N ani… Si? Ce si? Nimic. Si ce daca-a cistigat?
  Cei doi cu emailurile Jannei d’Arc de Romania au cazut la pace, 2 ani si nitel cu suspendare. Pa si la revedere in Israel. Cum si de ce? Sa se explice cei in cauza (procurorii). Ce cred eu e alta poveste.

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.