La colțu' străzii

Despre amenințarea PRU la marele PSD

Scrie un comentariu

Nu cred că există vreun plan de destructurare a PSD, ci doar o luptă internă pentru „coledgii”.

În viitorul Parlament vor fi 466 de deputați și senatori. Cu o marjă de siguranță, PSD vizează cam 35% din locuri, adică 160. La partid, lupta internă se dă pentru a ajunge în primii 160 pe listele de la județe (mai sunt și calcule de la județ la județ, dar să nu intrăm în detalii). O parte dintre acestea, cam 20-30, sunt rezervate de conducerea partidului pentru alianțe cu diverse partidulețe sau grupuri de interese ce pot să aducă resurse utile.

În acest moment, în grupurile parlamentare PSD sunt 194 de deputați și senatori. Se adaugă câteva zeci de noi lideri, de prieteni ai baronilor, de oameni care vor și ei în politică și sunt dispuși să dea ceva la partid.

Una peste alta, deocamdată la PSD sunt doi-pe-loc la locuri eligibile. Cei cărora li s-a spus deja nu sau estimează că nu mai sunt în grațiile conducerii, deja fug către PRU și alte vehicule de acest fel. Vor mai fi și alții, pe măsură ce se stabilesc listele, inclusiv nume cunoscute (a mai auzit cineva de Zgonea?).

Transfugii au tot interesul să își prezinte mișcarea politică drept cine știe ce epifanie ideologică sau mare curaj anti-corupție. În fapt, este doar soluția de avarie după ce partidul s-a descotorosit de ei. Dar după ce se termină lupta internă, în campanie se va vedea forța partidului, și precaritatea noilor construcții politice.

dragnea

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.