La colțu' străzii

Dumitru vs Dumitru, rector vs ministru

2 comentarii

Pe 17 iunie 2016, Consorțiul Universitaria, format din 5 universități publice mari, a trimis o scrisoare de protest ministrului educației, Adrian Curaj, cerând retragerea unei ordonanțe de urgență, creșterea finanțării pentru universități și un plan pentru creșterea bugetului educației. Între semnatari, rectorul Universității București, Mircea Dumitru. Ministrul Curaj nu a răspuns niciodată scrisorii, deci ea se află undeva în mapa ministrului.

Pe 7 iulie 2016, Mircea Dumitru a fost numit ministru al educației. Va găsi în mapa ministrului scrisoarea amintită mai sus, care își așteaptă răspuns. Oare ce va răspunde ministrului Dumitru rectorului Dumitru? Îi va răspunde ceva? Îi va spune că din partea cealaltă lucrurile se văd altfel? Că populismul e urât din orice parte te-ai afla?

2 gânduri despre „Dumitru vs Dumitru, rector vs ministru

  1. Ca sa ti se dea trebuie sa ceri. Ca trebuia sa faca, sa taca in banca lui si sa astepte docil ca ministrul sa binevoiasca a avea dispozitia sa-si indrepte privirea asupra problemelor semnalate, atunci cand vrea el?

    Daca le va putea indeplini acum din postura de ministru, e alta problema. Conditiile sunt diferite: un rector are niste datorii si responsablitati, un ministru are altele. Rectorul are grija universitatii sale, ministrul e parte dintr-un guvern care ar grija bugetului.

  2. E parte dintr-o problema mai larga a Romaniei : la noi majoritatea opiniologilor sunt sau au fost si politicieni, e o coluziune, un amestec prea mare intre politica si formarea opiniei. Poate de aia si saracia de idei plictiseala de politica.

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.