La colțu' străzii

20 de ani de pace și proiecte de țară

6 comentarii

Ieri dimineață, vicepremierul Dâncu a lansat în dezbatere publică „Strategia de Dezvoltare Teritorială a României”, un proiect de dezvoltare pe 20 de ani.
 
Tot ieri, dar pe la amiază, președintele Iohannis a chemat la Palat pe premier, guvernatorul Băncii Naționale și liderii partidelor politice parlamentare, iar la final a anunțat că vor lucra împreună la un Proiect de Țară pentru România, tot pe vreo 20 de ani.
 
Astăzi, premierul Cioloș lansează în dezbatere publică documentul „Romania competitiva: un proiect de tara pentru o crestere economica sustenabila”. Și aici tot cam de 20 de ani vorbim.
 
În timp ce mai marii țării sunt ocupați să se concureze între ei cu documente strategice, țara a accesat zero (0, nada, nimic) euro din bani europeni, runda 2014-2017, ce ar putea să finanțeze grandioasele proiecte amintite. Poate mai vorbim peste 20 de ani.

6 gânduri despre „20 de ani de pace și proiecte de țară

  1. Ministrul Cristian Ghinea a sustinut in fata comisiei relevante a Parlamentului ca cifra asta „zero” este falsa. Tu ce surse ai?

  2. Mi s-a atras atenția că am greșit cifra: nu e chiar 0, ci e vorba de 57 de milioane de euro, din 47 de miliarde. Doar tinde la 0. Ceea ce nu schimbă argumentul.

  3. Ovidiu, zău așa, prima cifră ai greșit-o. Constat că și pe a doua ai greșit-o, cele 47 miliarde sunt doar 10,5, conform documentului de la http://ec.europa.eu/agriculture/cap-funding/budget/mff-2014-2020/mff-figures-and-cap_en.pdf

    Și dacă ne mai uităm și la calendar și constatăm că suntem la jumătatea lui 2016, și adunăm doar banii planificați până în acest moment, vedem că cele 47 miliarde au devenit doar 2,2 miliarde. Da, și după calculul meu iese abia 2,5% din plan, dar parcă ar fi mai bine să știm despre ce vorbim înainte să deschidem gura.

    Disclaimer: eu NU știu despre ce vorbesc, ca dovadă că a durat vreo jumătate de oră să găsesc cifrele de mai sus. Dar mă enervează păreriștii de toate culorile și aveam senzația că pe blogul ăsta nu avem părerologi.

  4. Altă dovada că nu mă pricep: http://milano.mae.ro/romania-news/2591

    Și că nici tu.

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.