La colțu' străzii

Orgolii curriculare

2 comentarii

(1) Între 2009-2011, CNEE a cheltuit 4 milioane de euro din bani europeni pe un proiect din care a ieșit un cadru curricular (adică programa școalară, mai popular spus). A rezultat o serie de studii, publicate ulterior.

(2) În 2011, după adoptarea legii educației, ministrul a văzut că nu sunt bune, a făcut altă echipă, care să ia de la capăt.

(3) A picat guvernul, au venit unii mai preocupați de bunăstarea universităților private, discuția s-a mutat în planul secund și, în mod fericit, a ajuns la Institutul de Științele Educației, unde niște oameni lucrează și azi – cam dezlânat – la programe, ba chiar au pus recent în dezbatere planurile cadru pentru gimnaziu.

(4) A venit guvernul tehnocrat, noul ministru a adunat niște minți luminate și/sau oameni exagerat de activi pe bloguri, să coordoneze curriculum.

Ei bine, între cele patru echipe suprapunerile sunt minime, atunci când se întâmplă! Adică de fiecare dată când se schimbă guvernul, noul ministru vine cu propria trupă de înțelepți și o ia de la capăt.

Ghici ce se va întâmpla în noiembrie anul ăsta, când se termină tehnocrația.

2 gânduri despre „Orgolii curriculare

  1. Vom recurge la experți cu o operă științifică bogată: George Copos, Dinel Staicu, Gigi Becali, Dan Voiculescu, Nicolae Mischie, Meme Stoica, Adrian Năstase și alții la fel ca ei.

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.