La colțu' străzii

PNL vrea să aducă omul lui Voiculescu la sectorul 5

4 comentarii

Ovidiu RaețchiZice că la PNL ar fi în perioada asta „alegeri interne” pentru desemnarea candidaților la locale. Probabil de ochii fraierilor, că la mine la sectorul 5, deja e dat candidat sigur, inclusiv de pe sediul de deputat la președintei Alina Gorghiu, un oarecare Ovidiu Alexandru Raetchi, deputat, tânăr, drăguț, citit, curățel.

Doar că tânărul domn era acum un an membru al Partidului Conservator, iar acum doi ani consilierul de încredere al lui Dan Voiculescu, unde ar fi fost și astăzi, de nu intervenea oportun DNA-ul. De altfel, întreaga carieră a tânărului, exceptând ultimul an, când s-a lipit de Gorghiu, este strâns legată de organizații (fundație, publicație, partid) finanțate de Varan. Dacă vă mai amintiți de un alt Raețchi, Geo, de la Eurobingo-ul antenist, nu e o coincidență de nume: vechiul tovarăș de Serviciu și televiziune al lui Voiculescu e tatăl noii speranțe liberale. 

Din bogata carieră academică (e o glumă, da?) notăm cursurile de la Colegiul Național de Apărare, să trăiți.

Dragă noule PNL, pe cuvânt că dacă nu se băga DNA-ul, între Raețchi și Vanghelie îl votam, pentru prima dată în 12 ani, pe al doilea. Să vă stea în gât!

4 gânduri despre „PNL vrea să aducă omul lui Voiculescu la sectorul 5

 1. Cu aceste legi electorale ce impiedica niste candidaturi independente va fi ingrozitor in viitor in materie de alegeri.
  Poate o miscare civica sa propage anularea votului, astfel incit la alegeri procentul voturilor anulate sa fie mai mare decit cele luate de cistigator sa faca EUROPA sa reactioneze.
  In Romania nu va reactiona nimeni.
  Din acest moment trebuie inceputa campania de informare (pe net) si din om in om si usa in usa pentru a informa cine e acest candidat. Si pe masura ce se afla si alte nume la fel trebuie procedat in fiecare localitate/ sector. Concomitent cu indemnul de a merge la vot si de a se anula votul in mod voit…
  Sa se spuna ca oamenii ar merge la vot in numar mare, dar ca nu le convine nici un candidat.

 2. Legile electorale nu împiedică existența candidaturilor independente, dar favorizează foarte tare primarul în funcție, prin alegerea într-un singur tur.

  La Sectorul 5 e însă o situație aparte, că primarul în funcție e un pic reținut și probabil nu va candida. Mai mult, este în certuri cu propriul partid, ceea ce înseamnă că vom avea probabil un ”independent” sau de la PSRO, susținut de Vanghelie, un candidat PSD (Rizea), un candidat PNL (Raețchi) și poate unul-doi outsideri. Deci mandatul se joacă.

 3. Domnule Ovidiu,
  Asa cum imi aduc eu aminte despre candidaturile independente adevarate: un numar mare de semnaturi, un numar de salarii minime de economie depuse la autoritatea electorala, care nu se mai pot recupera in situatia cind nu se obtine 5% din vot (nu sunt sigur de procent). Nelimitarea costurilor campaniilor electorale si inexistenta controlului financiar. Sectiile de votare controlate politic, prin faptul ca se admit in birouri numai reprezentanti ai partidelor, toate fac sa apara descurajerea independentilor.
  In plus imposibilitatea (pina acum) de a avea miscari politice locale.
  Desi CCR a dat o decizie impotriva articolului din legea partidelor declarind neconstitutional necesitatea celor 25.000 de semnaturi, nu stiu daca a fost publicata in MO (am intrebat la CCR dar nu s-au deranjat sa raspunda) si nici daca parlamentul a realizat vreo modificare in lege sau de la publicare au trecut cele 45 de zile si articolul nu mai e valabil.
  Sunt multe localitati unde primarii sunt la al 3-lea sau al 4-lea mandat, ceea ce chiar nu e in regula, dar, de in Romania numai presedintele nu poate avea decit 2 mandate, restul pot avea cit incape.

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.