La colțu' străzii

Hei, aude cineva????? Absurd de Românica

9 comentarii

Halal timbru-fiscal-de-2-leiadministrație!

De dimineață am aflat de la Poșta Română că nu mai există timbre fiscale pentru că Imprimeria Română nu le mai produce. Am nevoie și eu, ca tot cetățeanul, de un timbru fiscal în valoare de 2 lei pentru a intra în posesia cazierului judiciar necesar pentru completarea dosarului de adopție.

De la Poștă mi se recomandă să sun la secția de poliție de care aparțin și să mi se comunice o soluție. Sun și primesc răspunsul „Păi, Imprimeria Națională nu le mai produce. Sunați la ei și reclamați asta. Noi nu vă putem ajuta.”

Eu am continuat cu obstinație să întreb dacă Poliția Română nu a găsit o soluție pentru a răspunde nevoii contribuabililor (care plătesc și Poliția Română). Din câte înțeleg de la juriști, aceste timbre trebuie să existe conform legii sau, dacă persistă situația pot apela la instanță.

În încăpățânarea mea dau telefon și la Poliția Generală (Inspectoratul General de Poliție) că mă gândesc că acolo sunt oamenii profesioniști și s-au gândit la o soluție. Primesc același răspuns absurd. Că ei nu sunt de vină, că de vina este Imprimeria Națională și să sun eu frumușel la aceștia și să fac reclamație…….. Și să nu îi deranjez pe dânșii, ci să sun la Poliția capitalei că deh, stau la capitală (de parcă nu ar fi problema în întreaga țară de vreme ce Imprimeria nu mai produce timbre).

Trăim vremuri absurde în care contribuabilul, care plătește din buzunarul lui acești funcționari, trebuie să își rezolve singur problemele pentru că cei pe care îi plătește nu au pic de considerație și respect pentru angajator=contribuabil.

Oare unde aș putea să fac și eu o reclamație? (Tare îmi doresc că e prea absurd.)

Autor: Daniela

mămica Moacei / Moaca's mom Am o minune de fetiță și trei pisici

9 gânduri despre „Hei, aude cineva????? Absurd de Românica

 1. Avocatul poporului?

 2. Poate gresesc dar „dacă persistă situația pot apela la instanță” nu cred ca-i posibil. 😀
  Din cate stiu eu si ca sa incepi o actiune in instanta iti trebuie sa timbrezi ceva…sau era timbru judiciar care-i altceva (daca se mai fac si alea)

 3. am trecu si eu prin asa ceva si am rezolvat mai simplu, se poate plati la posta conatrvaloarea tim rului fiscal si bucata ai de hirtie e valabila.

 4. chestia cu posta nu merge ca doamna de la politie mi-a explicat ca fara timbru NU SE POATE, ca el cica se lipeste pe docoment, iar hartiuta de la posta nu se poate LIPIIIIIIIIII

 5. De ani de zile sustin ca timbrul fiscal e o tampenie anacronica si ar trebui desfiintat. Sunt convins ca sumele colectate prin el nu acopera nici serviciile timbrate, nici costurile de productie si distributie ale timbrelor. Deci, daca s-ar desfiinta, s-ar economisi o gramada de timp si bani atat in administratie cat si in tara.

 6. 100% de acord cu Mihai

 7. Cititi Critic Atac! Haliti scandalul David vs. Gugalat! Tocmai s-a nascut un nou breban! Il cheama Guga si-i place-ntre golani. Are fraza senzationala si retorica de proaspat externat, luati un sample:

  E vorba de credințele adânci ale dlui David? De profilul său psihologic adânc? E vorba de rea-intenție din partea sa ori a jurnaliștilor? E vorba, cum s-a spus, de „impostură”? E vorba de proasta pregătire și incompetența jurnaliștilor? Este vorba de alte forțe obscure „de suprafață”? Nu avem cum să știm nimic cu siguranță.

  Stiinta mare, nene!

 8. La un moment dat am trecut si eu printr-o situatie asemanatoare si anume am cerut un timbru fiscal, acesta nu exista, mi s-a dat chitanta, am prezentat chitanta, respectivul m-a intrebat mirat „Asta nu e chitanta?”…am gandit „Ba da , Einstein’ dar mi-a iesit pe gura „Capsati-o!” plus un ridicat din umeri, dupa cateva secunde de incordare, respectivul a capsat-o…. „Bine, pa!”, am gandit si am plecat. Bafta!

 9. asadar, pana la urma cum ai rezolvat-o? mi se pare o situatie mai mult decat stupida asa ca sunt tare curioasa

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.