La colțu' străzii

Botezul Ortodox al Președintelui Claudiu Ionescu

2 comentarii

trafalet BOR patriarhNu degeaba la începutul acestei toamne electorale Ministrul Delegat pentru Românii de Pretutindeni a cerut ajutorul bisericii pentru numărarea românilor din afara granițelor. Duminica trecută toată lumea a cam înțeles cum stă treaba încă de după-amiază, când Preafericitul a dat-o la-ntors în predica sa cum că Dumnezeu adesea a lucrat pentru români „și prin oameni străini de neam”. Fiindcă se știe există doar un singur Dumnezeu – desigur român și evident ortodox.

Bulversați de non-ortodoxia noului președinte ales, reacțiunea popilor s-a mișcat repede și în pas cu efervescența milioanelor de voturi de pe care nici nu s-a uscat bine cerneala. Hai să votăm petiția prin care se solicită Botezul Ortodox al Noului Președinte Ales al României! #UnițiBotezăm!

Nu e trolling, nu-i dau link dar inițiatorul petiției există, a prostit edituri să-i publice niște cărți și se roagă la ceva Arsenie. Și a tras după el peste o mie de semnături la data când bat asta în tastatură. Nu e Times New Roman deși popii  țin neapărat să falimenteze siteurile de pamflete care au intuit de la început că ăștia-s în stare să-și rebotezeze oportunist până și măreața lor ctitorie în Catedrala Mântuirii Neamțului.

Așadar haideți cu toții să-l luăm pe sus pe Klaus Iohannis și să-l facem de-un ice bucket challenge cu cazanul de apă sfințită. Sau mai bine despuiat ritualic direct în Dâmbovița apă dulce cin’ te bea nu se mai duce! ca să se obișnuiască omul cu obiceiurile locurilor peste care va prezida. Iar dacă tot se împotrivește sfântului botez, preoțimea poate oricând tocmi un enoriaș instalator să repare pe ascuns dușul de la Cotroceni meșterindu-i un racord special la ceva boiler cu apă sfințită. Altfel, apărarea SPP-ului, care n-a mai luat gol de aproape două’jde ani de când cu călimara primită în plin de Emil Constantinescu, va trebui să-și rescrie procedura de intervenție adăugând riscul stropirii cu busuioc înmuiat. Sau cu trafaletul, că între timp și preafericiții BOR s-au preamodernizat.

A trecut vremea când ateul liber-cugetător Ion Iliescu îl confisca filozofic pe Isus drept om de stânga, iată că preoțimea își revendică leadership-ul politic cu botez cu tot, chiar dacă acum au dat-o-n bară cu drept-credincioșii de stânga de la PSD. Despre PSD aproape că ți se face milă când vezi cum i-au fraierit preacuvioșii – au aflat ca enoriașul care a băgat o bancnotă de cincizeci în buzunarul de la sutană: „Fiule de ce crezi că i se zice sutană?”.

În ciuda a milioane de euro acordate BOR din fondul de urgență al Guvernului și deși a mizat politic pe partida ortodoxă, PSD a reușit pentru prima oară în istorie să piardă chiar în Iașii moaștelor Sfintei Parascheva. Ortodox vorbind nu se pot lăuda nici măcar cu singura victorie a PSD din diaspora, care vine de pe tărâmul „păgân” din Palestina: acolo câștigătoare a fost mai degrabă strategia Negoiță a confuziei de nume – ca să nu mai zică cineva că n-a funcționat reclama cu Arafat.

Una peste alta, dacă tot ne-am ales cu un președinte bolid nemțesc, așa e frumos: să-i agățăm niște cruciulițe de oglindă, să-i lipim câteva iconițe pe bord, să-l tunăm ortodox ca pe orice bemveu respectabil parcat la palat. Iar dacă nu reușește petiția Sfântului Botez Ortodox al noului președinte, o așteptăm pe cea prin care măcar să-l rebotezăm românește, Claudiu Ionescu. Că din ’65 încoace se fac cincizeci de ani de ‘escu la președinția României și e păcat de așa tradiție.

copil botez ortodox

2 gânduri despre „Botezul Ortodox al Președintelui Claudiu Ionescu

  1. Nu te pui cu cameleonii de la BOR – ei „ştie” mai bine decât toţi comuniştii cre(ş)tin-ortdocşi ce vor românii. În fond, se apleacă în direcţia vântului de secole, dar nu-mi fac griji pt. Iohannis – suntem campioni la bârfe şi la proba îndoirii coloanei. Mi-a plăcut titlul totuşi, deşi ar merge mai repede un „Nicu” decât „Claudiu”. Am scăpat de -escu şi avem primul preşedinte cu prenume ca al împuşcatului, din ’89 încoace. 😀

  2. Petitia respectiva e de tot rasul, si isi merita publicitatea. Dar de la o petitie online facuta de un nebun sa ajungi la afirmatii generale despre BOR si chiar despre crestinism si religie arata doar o foame de a gasi pseudo-dovezi care sa alimenteze propriile preconceptii. 😛 Chiar ma bate gandul sa fac si eu o gluma d-asta, dar ceva sa para serios. sa vad cum se invartoseaza toata intelighentzia agonstica de dreapta, si cand o fi indignarea evolutionista la maxim sa le spun ca am facut misto de ei. Rasul e sanatos. Intotdeauna. 😉

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.