La colțu' străzii

Pelerinajul lui Ponta

3 comentarii

CAMPUS TEOLOGIC – INAUGURARE – CLUJ

Pe 29 iulie 2014, la Craiova, premierul Victor Ponta și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale. Deși este social-democrat, principalele mesaje ale lui Ponta au fost conservatoare: românism, Biserică, familie, tradiție. De aici începem Pelerinajul lui Ponta, punctând aparițiile publice sau acțiunile politice ale candidatului-premier în contexte religioase.

Mai jos enumerăm evenimentele de acest tip. Am folosit imagini din mass-media sau, acolo unde nu este specificat altfel, de pe pagina personală de Facebook a candidatului Ponta. Vom actualiza lista pe măsură ce Pelerinajul lui Ponta continuă. Dacă am ratat vreo acțiune, vă rugăm să ne semnalați la comentarii.

De asemenea, puteți vedea evenimentele pe o hartă interactivă, urmând acest link sau vizitând pagina de hărți interactive a blogului. Am folosit programul gratuit CartoDB Odyssey, un instrument foarte ușor de utilizat pentru a crea povești foarte frumoase. Cei de la The sponge au făcut și un tutorial pentru acest program. Vom actualiza și traseul interactiv al Pelerinajului. Din păcate, varianta gratuită de WordPress pe care o utilizăm nu permite folosirea funcției „iframe”, astfel încât nu putem să avem harta integrată în post; cei care doresc să o integreze în propriul site pot să folosească codul de la finalul articolului. Acesta fiind spuse, să ne alăturăm premierului în Pelerinajul lui Ponta.

31 iulie, București: Ponta semnează o ordonanță de urgență prin care legiferează plata cântăreților din biserici din bani publici. E vorba de 29.000 de persoane.

07-31-Bucureti-OUG

11 august, Târgoviște: Ponta participă la Sărbătoarea Sf. Ierarh Nifon.

08-11-Dambovita-Targoviste

15 august, Putna: Familia Ponta participă la slujba de Sf. Maria. Zice V.V. că ar fi un lucru obișnuit: “Sunt foarte multi ani de cand, de Adormirea Maicii Domnului, vin aici, la Putna. Ma bucur foarte mult ca oamenii sunt impreuna, alaturi de biserica”.

08-15-Suceava-Putna

15 august, Cacica: Ponta participă la inaugurarea Piațetei Sf. Ioan Paul al II-lea din Cacica, jud. Suceava, și a participat și la slujba de Sf. Maria de la mănăstirea Cacica.

08-15-Suceava-Cacica

15 august, Nicula: La Mănăstirea Nicula, Ponta participă la… slujba de Sf. Maria (da, asta înseamnă trei ceremonii în aceeași zi. Oare o fi reținut ceva din textele preoților?). Cităm din premier: “Multumesc mitropolitului si staretului de aici care au insistat sa vin, sa ne inchinam si noi la icoana facatoare de minuni. Este locul de pelerinaj cel mai important al Transilvaniei”.

08-16-Cluj-Nicula

16 august, București: Ponta participă la ceremonia comemorării a 300 de ani de la martirizarea domnitorului C. Brâncoveanu, la biserica Sf. Gheorghe Nou din București. Cu această ocazie aflăm că Ponta a fost ortodox de mic: „Cand eram copil mergeam foarte des la biserica, pentru ca bunicul meu era preot la Dascalu si mergeam cu el”.

08-16-Bucuresti-Sf-Gheorghe-Nou

Link pentru pelerinajul interactivhttp://bl.ocks.org/anonymous/raw/e7fae89ca3b383b0f195/

Codul pentru integrat în propria pagină:

cod_iframe

3 gânduri despre „Pelerinajul lui Ponta

  1. 15 august, Hattrick! 🙂

    Iar când vă rugaţi, nu fiţi ca făţarnicii cărora le place, prin sinagogi şi prin colţurile uliţelor, stând în picioare, să se roage, ca să se arate oamenilor; adevărat grăiesc vouă: şi-au luat plata lor.
    (Matei 6:5)

  2. -prosti dar multi maria-ta! -atunci sa facem ca ei sfetnice cuhambarr! -aleluia

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.