La colțu' străzii

Iar meditații de vineri – America, pământul făgăduinței?

3 comentarii

Shoppers Attend Gun Show in Chantilly VirginiaDimineață auzeam la știri că în SUA se caută soluții pentru a proteja de gloanțe copiii în școli. O soluție menționată – mobilier școlar cu protecție anti-glonț. Oamenii se pare că sunt dispuși să facă ceva, încă ceva. Oare?

Nu sunt părinte și nu pot și nici nu vreau să îmi închipui cum se simte un părinte care și-a pierdut copilul în urma unui atac armat întâmplat chiar la școală. Cum poți să te simți după o asemenea pierdere? Tu, om responsabil, și-ai încurajat copilul să meargă la școală, să învețe, dar cineva, poate chiar un alt copil, l-a împușcat.

Citesc un articol publicat de către The Observer în 21 septembrie. Aflu că numărul celor care și-au pierdut viața datorită armelor de foc în ultimii 45 de ani depăsește cu 212.994 numărul tuturor pierderilor înregistrate de către SUA în timpul războaielor la care a participat.

Înțeleg că e o chestiune de principiu, de drepturi, de libertăți, dar mă întreb: până unde?

În ciuda acestor evidențe statistice, controlul deținerii armelor de foc rămâne o problemă spinoasă în SUA, problemă de care foarte puțini politicieni (de success) se ating. Mai bine propun bănci anti-glonț în școli.

Autor: Daniela

mămica Moacei / Moaca's mom Am o minune de fetiță și trei pisici

3 gânduri despre „Iar meditații de vineri – America, pământul făgăduinței?

  1. Eu sunt rezervat in aprecieri. Istoria inca nu s-a hotarat daca modelul american sau cel european e cel mai bun, la nivel istoric – eu zic ca pana acum vreo 50 de ani, America era clar preferabila majoritatii Europei, cu problema armelor cu tot. Echilibrarea situatiei, incluzand aici avantajul limitarii armelor de foc care ne face astazi sa fim socati de pozitia americanilor, a venit doar odata cu statul welfare post razboi. In Vest, cel putin, ca la noi nici n-a venit inca..

  2. putin probabil ca americanii sa modifice in viitorul apropiat amendamentul 2. oricum, cum cifrele arata ca tari cu legislatii si realitati `pline de arme` precum sua nu au aproblemele acestora arata ca problema nu e doar in detinerea de arme.

  3. Controlul armelor e o chestiune controversata, nu numai in US. Ma indoiesc ca vreun politician pe acolo se va atinge de acest amendament.
    Din punctule meu de vedere, problema nu e in detinerea armelor de catre adulti – problemele apar atunci cand armele incap in mainile copiilor.
    Oricum, recomand cu caldura acest articol: http://logec.ro/guest-post-controlul-armelor-versiunea-de-pe-dambovita/

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.