La colțu' străzii

S-o trezit Ardealu’!

12 comentarii

1397901_634565909900255_424719730_oLa Câmpeni, județul Alba, un orășel de 7.221 de locuitori (conform Recensământului din noiembrie 2011) s-a adunat ceva lume (vezi în poză). Sunt acuzați de către premier că sunt eco-teroriști, anarhiști și destabilizatori de țară.

Oamenii par calmi, și-au adus copiii, vorbesc calm, ardelenește. Vor să nu se mai fure, să lase copiilor lor o moștenire curată. Și furcile și coasele au fost făcute de carton de acești eco-teroriști (să fie siguri că nimeni nu se rănește). Ei se gândesc și la ceilalți români, la cei de la Pungești. Ei vor dezvoltare, doresc companii străine în România, dar nu să exploateze fără scrupule resursele naturale ci să fie utilizate resursele umane calificate care există la noi.

Se spune despre ardeleni că gândesc mai încet, că se mișcă mai încet, dar se pare că Ardealul se trezește și o face frumos.

Deșteptați-vă români și veniți la Câmpeni să salvăm munții noștrii și întreaga Românie!

Cinste moților!

Autor: Daniela

mămica Moacei / Moaca's mom Am o minune de fetiță și trei pisici

12 gânduri despre „S-o trezit Ardealu’!

 1. Dacă vreți să salvați munții „noștrii”, opriți mai întâi drujbele. Alea sunt mânuite de români verzi, nu de companii străine.

 2. da aici ai dreptate e adevart ca cu padurea traeste motu dar totusi trebuie oprita taierea

 3. Domnu Adrian, interesati-va mai bine cine a taiat padurea motilor. Intr-adevar au taiat si oamenii din zona, dar cu limite, in schimb compania austriaca HOLTZ au taiat fara limita. Interesati-va inainte de a arunca vina pe MOTI

 4. PADUREA SE MAI PLANTEAZA DAR AURUL CINE NI-L MAI PLANTEAZA,OTRAVA CINE NE-O NEUTRALIZEAZA?

 5. Vom opri si taierea copacilor pe care generatia dvs., dle. Adrian, a inceput s-o faca in mod salbatic. Insa prioritatea acum e RMGC

 6. Bun, si cand se gandesc la ceilalti romani, de la Pungesti, ce le doresc? Dezvoltare cu Chevron? Ia sa auzim, sunt f.f. curios.

 7. Domnu’ Radu, m-ai convins. Deci au venit austriecii cu drujbele în spate, nu moții taie pentru Holtz.
  Domnu’ Daniel, și d-ta m-ai convins. Pădurile alea se plantează singure, mai ales după ce se duce pământul la vale și rămâne stânca goală.
  Și ca să ne lămurim, și eu sunt împotriva șmenului cu RMGC, dar din alte motive decât cele ecologice.

 8. Eu nu despre RMGC v-am intrebat, domnu` Adrian, ci despre gaze. Sau aveti curaj numai cu RMGC-ul, dar cu gazele, ba?

 9. pt Adrian: daca motivele ecologice (in cazul Rosiei Montane sunt extrem de importante) nu te intereseaza, mi-e greu sa cred ca ne vrei binele. pana sa ajungi tu la banii tai iubiti, mai trebuie sa iei o gura de aer si poate ti-a fi si sete…oooo, ce buna-i o apa rece de izvor!!! da pt. tine facem o exceptie si ti-o servim cu cianura, ca oricum nu te intereseaza.

 10. În sprijinul lui Adrian, căruia i se aruncă în cap mormane de sentimentalisme (SPER că e vorba de sentimentalisme).

  Marx 1842:
  Ignoranţa este o forţă demonică şi trebuie să ne aşteptăm că ea va fi cauza multor tragedii şi de acum înainte.

  Boris Souvarine 1939:
  …RESEMNARE PASIVĂ ÎNTRERUPTĂ DE REBELIUNI VIOLENTE, NEÎNCREDERE INDIVIDUALĂ ŞI CREDULITATE COLECTIVĂ, SIMPLISM ÎN IDEI, MISTICISM ÎN SENTIMENTE ŞI FANATISM ÎN PREJUDECĂŢI…
  …pedanţi perverşi, lachei şi şarlatani dispun… de minunile tehnicii şi ale ştiinţei contemporane pentru a-şi răspîndi sofismele şi pentru a prosti opinia publică, acoperind vocea martorilor autentici, a istoricilor conştiincioşi, a gînditorilor independenţi… Astfel progresul IGNORANŢEI CARE SE IGNORĂ îl depăşeşte cu mult pe acela al mecanicii şi al electronicii, favorizînd teatromania în spatele cărora se elaborează viitoarele catastrofe.

  Iuri Bezmenov (defector KGB) 1985:
  Subversiunea ideologica este un proces legal, deschis. Îl poţi vedea cu proprii tăi ochi. Nu este nici un mister.
  Nu are nimic a face cu spionajul. Ştiu că spionajul pare mai romantic. Probabil de aceea … sunt atât de innebuniţi după filmele gen James Bond. Dar în realitate accentul principal al KGB-ului nu este deloc în domeniul culegerii de informații.
  Numai aproximativ 15% din timpul, banii şi forţa de muncă se cheltuie cu spionajul ca atare. Restul de 85% este un proces lent pe care noi îl numim subversiune ideologica, măsuri active sau război psihologic. Ce înseamnă în esență este: să schimbi percepţia realităţii fiecăruia astfel încît, în ciuda abundenţei informaţiilor, nimeni să nu mai fie capabil să ajungă la concluzii înţelepte despre cum să se apere pe ei înşişi, familiile lor, comunitatea lor şi ţara lor.
  Aşa cum am menţionat mai devreme, accesul la informaţia adevărată nu mai contează în zilele noastre. Un om care a fost demoralizat nu mai este capabil să evalueze informaţia adevărată. Faptele reale nu îi spun nimic, chiar dacă l-aş umple de informaţie, de dovezi adevărate, de documente şi fotografii.

 11. Dragă adiscule, când te adresezi unui comentator, precizează-i numele. În caz contrar, comentariul tău este considerat a fi pentru autorul articolului. Îmi cer scuze că n-am intuit că-mi faci onoarea de a mi te adresa. Iar din cauza ortografiei aproximative pe care o utilizezi, mi-e foarte greu să te înțeleg.
  Dacă te interesează părerile mele, te invit să le citești pe blogul meu, că nu am de gând să-mi mut articolele aici.

 12. „Resursele umane calificate” Ce frumos suna…

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.