La colțu' străzii

Asta da Revolutie!

5 comentarii

inceput de coloanaAzi, 29 septembrie 2013, vreme să nu scoți nici câinele din casă (sunt 11 grade afară, dar așa cum spune www.accuweather.com se simt doar 7-8). Plouă măsunt și constant, ploaie mocănească. Am plecat în grabă spre metrou ca să ajung la Titan, punctul de pornire al marșului de protest – 29 de zile de protest.

Azi e a cincea duminică de când particip la protest.

Mulți au “prezis” că nu ne vom strânge, că vremea ne va fi potrivnică și că avântul nostru revoluționar se va stinge – ploaia asta și vremea asta urâtă.

Dar, nu a fost așa!

Eu am plecat un pic mai târziu de acasă din motive obiective. Am alergat într-un suflet la metrou pentru că mă așteptau prietenii. La Obor, urc în vagon și văd un cuplu, îmbrăcați cu geci de ploaie. Ne-am măsurat din priviri și am zâmbit – mergeam în aceeași direcție.

La Dristor am schimbat metroul și i-am pierdut, dar în vagoane alții – cu insigne, steaguri, bentițe. Rucsaci în spate, pelerine de ploaie, unele improvizate din saci de gunoi. Unii s-au oprit la Nicolae Grigorescu pentru că aflaseră de la prieteni că marșul pornise. Eu nu am avut de ales și am mers până la Titan. Apoi am avut ce alerga cu prietenii ca să prindem coloana din urmă.

În sfârșit am văzut fericiți coloana. La o intrare la metrou un tânăr cu tricou cu Salvați Roșia Montană îmbrăcat peste geacă așteaptă pe cineva. Noi, un grup de cinci am început să strigăm bucuroși că am ajuns. Tânărul ne zâmbește complice, suntem din aceeași barcă, din același grup, avem aceeași cauză – să salvăm un munte, dar mai ales să ne salvam pe noi, țara în care trăim.

Jandarmii fac glume cu noi, ce să facă. I-am scos în stradă duminică, pe o astfel de vreme. Și domnul polițist din mașină este salutat. Oamenii sunt voioși, plouă mărunt și e frig, dar nu le pasă.

La Dristor se strigă “Ceea ce vrem noi, e bun și pentru voi!“. Lumea stă la geam și ne face cu mână. Trece coloana și trece și trece. Cu fiecare stație de metrou coloana se îngroașă, tot mai mulți ni se alătură.

Steagurile și banner-ele sunt ude, atârnă caragios, dar purtătorii lor nu renunță. și în vuvuzele cred că a intrat apă că sună tare caraghios, dar lumea râde.

Câțiva cu tobe țin ritmul. Pe unii i-am mai văzut, i-am reținut déjà. Nu renunță și vin la marș cu aceeași energie. Au pentru ce să lupte, sunt acolo pentru că vor, pentru că doresc.

Nu se poate spune că cineva anume ne-a scos în stradă, vremea e prea de tot. Cauza, ideea ne-a scos în stradă, pentru ea protestăm până când guvernanții vor recunoaște că suntem. Nu vrem să fim o generație de sacrificiu și pentru asta am ieșit în stradă. Mulți, în ciuda vremii. Suntem mulți și știm bine ce vrem. Ne-am luat uniforma de “hipsteri” și am înfruntat vremea.

Vă provoc domnilor, scoateți în stradă atâția oameni pe o asemenea vreme, fără bani, doar pentru o idée, pentru un munte!

Autor: Daniela

mămica Moacei / Moaca's mom Am o minune de fetiță și trei pisici

5 gânduri despre „Asta da Revolutie!

  1. Am fost și eu acolo, tricoul, geaca și sapca sunt la uscat. Pantofii, inadecvați, deci plini de apă – trebuia să știu mai bine după 12 ore de ploaie continuă în București. Un hâtru, în spatele meu: „Răciți salvăm Roșia Montană.”

    Din nou, în Londra, avem ză top chaps & chappesses: http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/romanians-protest-in-trafalgar-square-against-cyanide-mining-in-rosia-montana-8847614.html

    PS(edit): comentariul ăsta mergea mai bine aici. Legat de Roșia Montană, eu nu vreau să fac revoluție ci evoluție. 😉

  2. „Vă provoc domnilor, scoateți în stradă atâția oameni pe o asemenea vreme, fără bani, doar pentru o idée” … cred ca nu ai fost niciodata la meci …

  3. teoretic, e pentru o groapa, nu? 😀

  4. @mihnea, da, pentru ca un munte sa nu devina o groapa, ai dreptate 🙂
    JP – nu am fost la meci de fotbal, nu ma pasioneaza, dar ala e loisir si acolo mergi pentru distractie, la protest mergi pentru ca crezi intr-o idee (nu stiu de ce naiba trebuie sa explic diferenta)

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.