La colțu' străzii

Țara care nu mai are timp de alegeri libere

5 comentarii

Democrația originală a lui Dragnea: fără alegeriRomânia nu mai are vreme pentru democrație, pentru ca un număr de Baroni Locali să avanseze în grad, să devină Duci Regionali, sub bagheta magică a prințului Dragnea.

Astăzi (duminică) de dimineață ProTV, cea mai urmărită televiziune din țară, a difuzat în  cadrul emisiunii „După 20 de ani”. interviul cu vice-premierul Liviu Dragnea, președinte executiv al celui mai mare partid. Dragnea a vorbit despre regionalizare, temă pe care are cea mai mare autoritate și principala responsabilitate. Dragnea și-a lăsat locul de președinte al CJ Teleorman ca să vină la București și să facă regionalizare, mai vechiul să vis de baron local. În guvern, pare a igonara orice altceva decât regionalizarea. Pentru Dragnea, regionalizarea este totul, și pentru că Dragnea are influență majoră, a ajuns pe nesimțite să fie obiectivul numărul unu al țării.

Pentru că Dragnea vrea regionalizare până la sfârșitul anului, Parlamentul a pus în mișcare revizuirea Constituției pe repede înainte, fără transparență, fără competență, doar ca să termine la timp; Guvernul amână reforme structurale pentru că mai întâi facem regionalizate, dar și decizii cu privire la modul în care vor fi folosite fondurile europene în următorii șapte ani, sperând să le distribuie în primul rând prin viitoarele regiuni; PSD și-a reorganizat structura, pe regiuni. Și ne mai spune Dragnea ceva, în emisiunea citată: „nu mai avem timp să facem de alegeri libere” (sursa capturii foto). Democrația originală, concept brevetat de Ion Iliescu, capătă noi valențe în vremea lui Dragnea: democrația fără alegeri libere, dar cu regiuni!

În acest timp, opoziția (mai avem așa ceva?) nu are timp de astfel de detalii. M-aș fi așteptat măcar la o replică în limbă de lemn de la nenumăratele grupuscule ce se revendică de la adevărata dreaptă apărătoare a drepturilor și libertăților fundamentale, sau măcar de la PNL, cel aflat în evidentă enervare față de gruparea Dragnea din PSD. Nimic. Nu li s-a părut nimic ciudat că vice-premierul nu mai vrea alegeri libere. Sau poate chiar sunt de acord că alegerile sunt o pierdere de vreme, cine știe.

5 gânduri despre „Țara care nu mai are timp de alegeri libere

  1. Pai cine-i Dragnea?Cum ar putea el sa riste alegeri,cand e clar ca nu se poate baza pe nicio structura masluitoare,ori,fara el la carma….Oricum,dupa opinia mea,nu va fi cum vor ei:nici constitutia,nici cvorumul la referendum si cu atat mai putin regionalizarea..Isi fac ei visuri,dar n-au nicio sansa….

  2. Cel putin in privinta lipsei reactiilor te grabesti. E vorba totusi de o declaratie data acum cateva ore, duminica dimineata. Cand vroiai sa apara reactiile?

  3. In 2014 sunt vreo doua randuri de alegeri, hai ca la europarlamentare cica nu e voie sa fie comasate cu alte alegeri dar nici la prezidentiale? Referendum in fiecare an se poate organiza dar alegeri nu?

  4. interesanta replica a lui dragnea. baronii lor s-au laudat tot timpul cu masiva legitimare electorala. daca au in plan sa ignore aceasta legitimare, se pot trage cateva concluzii interesante. cea mai banala e ca le dispare sustinerea in teritoriu. pacat ca nu-i cu cine-i inlocui…

  5. Pingback: Să răsuflăm ușurați alături de Curtea Constituțională | La colţu' străzii

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.