La colțu' străzii

Dr. Negoiţă, Robert. Plagiator? Din Isărescu?!

83 comentarii

Comentatorul nostru, Ion, mi-a atras atenția că tânăra speranță pesedistă, organizator de concursuri de miss cu cântec, ales primar la sectorului 3, adică Robert Negoiță a devenit chiar la începutul acestui an doctor la Academia de Poliție, unde l-a avut printre alți referenți și pe cunoscutul Dr. Voicu, Costică, general senatorul meu cel mult petrecut prin pușcării (am confundat generalul, nu e senatorul meu. Ce păcat, eram așa mândru de el!). Ce lume bună! Curios din fire am descărcat rezumatul tezei lui Dr. Negoiță și am apelat la amicul Google. Nu-i așa că ați intuit rezultatul?

Primul paragraf din text:

Amploarea şi diversitatea schimbărilor din lumea contemporană au afectat şi România, aducând profunde modificări de natură politică, diplomatică, socială, financiară, economică, tehnică şi tehnologică, religioasă, informaţională, etc.

Virgula aiurea îi aparține lui Dr. Negoiță! Sau poate nu. Pentru că primul rezultat adus de Google este un articol al unui oarecare Grigoriu Marian, și dânsul doctor prin Poliție. Găsim acolo identic paragraful căutat. Google mai îmi arată și alte articole cu aceeași frază, nu am stat să le iau pe toate.

Am luat apoi primul paragraf îngroșat în textul lui Dr. Negoiță:

Cauza profundă a actualei crize financiare o constituie lichiditatea abundentă creată de principalele bănci centrale ale lumii (FED, BOJ) şi de dorinţa ţărilor exportatoare de petrol şi gaze de a limita aprecierea monedei.

Prompt, Google m-a dus pe… site-ul BNR. Cu această ocazie am descoperit că în Introducerea lui Negoiță este copiat cuvât cu cuvât un întreg bloc de text dintr-un articol scris de însuși Mugur Isărescu. Parcă nu îmi vine să cred.

Am mai făcut o încercare. Am luat un paragraf îngroșat care începe cu „Concluzia noastră este…”.

Concluzia noastră este că lichiditatea abundentă a schimbat sistemul financiar până la limite la care politica monetară a ajuns în capcană. Inacţiunea ar fi dus la creşterea inflaţiei. Acţiunea a dus la instabilitate financiară.

Aici trebuie să fie contribuția originală a lui Dr. Negoiță, nu? Concluzia cercetării, lucruri grele. Ei, aș. Tot Isărescu, într-un discurs ținut la Academia Română și citat de ziarul Lumina (și alte ziare, dar mi s-a părut că ăsta e relevant). Cu o mică diferență: Isărescu zice „concluzia MEA este”. Modest, Dr. Negoiță spune „concluzia NOASTRĂ”. Probabil a lui și a lui Mugur.

Frate, cât tupeu trebuie să ai să te faci doctor copiind nu aiurea de pe net, ci tocmai din venerabilul Mugur Isărescu?! Și cât de nemernici trebuie să fie milițienii ăia din comisie să te lase să scapi cu asta?

Eu m-am oprit aici, că-s doar un blogger. Invit un ziarist interesat de subiect să verifice și celelalte paragrafe.

UPDATE 22:25: Stelian și Ghita au găsit alte două articole din care a copiat Dr. Negoiță (vedeți la comentarii) iar politehnicacalculatoare le-a trecut repede printr-un soft de verificat plagiatul cu următoarele rezultate:

Am trecut rezumatul printr-un tool anti-plagiat folosit in Olanda si rezultatele sunt mai jos. Procentele denota similaritatea cu alte lucrari disponibile online. Rezulta ca peste 25% din rezumat este copiat aproape identic din alte surse.

Rezultă că minim 30% din teză e copiată din altă parte.

Mulțumiri tuturor!

83 de gânduri despre „Dr. Negoiţă, Robert. Plagiator? Din Isărescu?!

 1. Dacă ți-l pui pe Robert în cap, trimite un desant de fecioare de la Tineretul Social Democrat, sub conducerea lui Bănicioiu, să te corecteze. Ai grijă …

 2. Numai doctori ca primari prin capitala. Asta e si proaspat.

 3. Pardon! Marean al meu este om cinstit, doar Bacalaureatul a putut, nu și-a cumpărat alte titluri!

 4. Marean n-a mai avut bani după ce și-a luat toate ceasurile alea. Plus că doamna Oana pare a fi high-maintenance 😀

 5. Daca continuati in stilul asta o sa dea astia o ordonanta de urgenta prin care plagiatul nu mai e incriminat. Da-o naibii de treaba, saptamina si plagiatorul?

 6. 7.1. CONCLUZII PRIVIND CRIZA ECONOMICO-FINANCIARĂ ŞI CONTAGIUNEA
  ACESTEIA
  Actuala criză are şi caracteristici proprii, care pot concura fie la diminuarea efectelor şi scurtarea
  duratei, prin cooperare internaţională, fie la amplificarea lor şi întreţinerea efectelor negative pe o durată mai mare, în lipsa unei astfel de cooperări şi în prezenţa unor măsuri economico-financiare neinspirate. Aceste caracteristici ţin de globalizare şi interconectarea economiilor naţionale, de nivelul tehnologic şi de posibilităţile de răspândire şi generalizare a unor soluţii inovative în domenii esenţiale, cum ar fi cel energetic, cel al dezvoltării durabile.

  Este primul paragraf din Concluzii,(pg. 25) dupa 2 citari.
  Acelasi simplu google te duce aici
  http://www.agir.ro/univers-ingineresc/numar-10-2009/criza-restructurarea-si-dezvoltarea-durabila_2502.html, autor Prof. dr. ing. Eduard Radaceanu, Universitatea Politehnica din Bucuresti

 7. @Stelian: Aha, ne-am lămurit ce vrea să spună cu „concluzia noastră”: a copiat din mai mulți!

 8. marean si gigi au devenit etalon :))))

 9. Mareata descoperire! Demisia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. Bun, deci ar trebui sa i se retraga titlul de Doctor in Militie, si eventual sa ii plateasca despagubiri lui Isarescu. Mai sunt si alte posibile consecinte?

  Pentru asta „lupta societatea civila”? Sa ramana Cretu’ fara titlul de Militian-Doctor? Cu Nicusor Dan ce-ati facut? Da’ cu caii de la Letea?

 11. Ovidiu, vezi ca referentul cu pricina este COSTICA Voicu (http://ro.wikipedia.org/wiki/Costic%C4%83_Voicu). Senatarul tau, generalul in halat de molton si fes este CATALIN Voicu. Or sa te judece colegii tai, doctorii :-).

 12. as fi curios daca a verificat cineva doctoratul lui Hasotti.

 13. Ovidiu, ai fost prins de bulz-al-arab. La colț, în genunchi, pe coji de nucă.

 14. @Ovidiu
  Asta e rezumatul, dar ce-o fi in teza originala…
  Eu m-am dus mai la sfirsit, gindind ca si altii vor urma sfatul de a cauta…
  Cum am vazut recent pe net, Radu Moraru a incercat sa cumpere una in direct, la emisiunea sa, deci e piata plina de teze. Personal, astfel de oameni nici nu cred ca s-au obosit sa o citeasca. M-am intrebat mereu cum dupa ce intri in politica parca esti atins cu bagheta magica de zina si te destepti mai rau decit Fat-Frumos din poveste. Bac la 32 de ani, dar imediat faci 2 facultati in paralel (nu conteaza numele, ci diploma sa fie) si hop si doctorat.

 15. Ah, am gresit generalul! Corectez cand ajung acasa. Si eram asa mandru de senator meu!

  @joness: lol, ce legatura are una cu alta. Dar daca tot suntem off-topic, iti amintesc ca ai zis ca votezi Basescu daca il vezi pe Vantu la puscarie. Uite ca ai ocazia!

 16. super tare chiar am luat la intamplare :)) acest string
  Actuala criză are şi caracteristici proprii, care pot concura fie la diminuarea efectelor şi scurtarea duratei, prin cooperare internaţională, fie la amplificarea lor şi întreţinerea efectelor negative pe o durată mai mare, în lipsa unei astfel de cooperări şi în prezenţa unor măsuri economico-financiare neinspirate si m-a trimis la o lucrare din 2010

  Dă clic pentru a accesa BULETIN_STIINTIFIC_NR_11_2010.pdf

 17. si acum nu te supara , academia de politie este fabrica de diplome si functii, ia-i pe toti la rand care au terminat ceva acolo incepand cu anul 2000 si veti vedea carei haite apartin. acolo DNA-ul ar trebui sa isi deschida reprezentanta.

 18. „Poate a copiat doar in rezumat, teza fiind in intregime originala.” (asta o sa spuna usl-istii, ca atat ii duce capul…)

 19. Hai sa facem repede un concurs care gaseste primul paragraf care NU este pe google. 😀

 20. Negoita asta si-a plagiat pana si numele…

 21. @Ghita
  Vezi ca lucrarea descoperita de mine mai sus un pic pentru acelasi paragraf e din 2009. Sa intelegem ca dam peste un lat plagiat la Cantemir de data asta????
  Cadem de-a dreptul in ridicol… Desi am fost de acord cu articolul domnului Tismaneanu inclin acum sa-i dau dreptate doamnei Pippidi, ca majoritatea tezelor de doctorat sunt niste plagiate ordinare. (Cel putin in mediul celor din politica…) Nu inseamna ca-l aprob pe Ponta sau pe vreunul din ei…

 22. @politehnicacalculatoare: Poți să verifici și cu primul articol al lui Isărescu? „La ochi”, mi s-a părut că a furat destul de mult de acolo. Link-ul e aici: https://lacoltulstrazii.files.wordpress.com/2012/06/isarescu_mugur.pdf

 23. vreau si eu programul acela de plagiat va rog

 24. @dragos: 😀 😀 😀
  @politehnica: pai gata, munca de reporter a fost facuta tot de un blogar. Felicitari & Multumim. Putem sa mai revenim si cu alte cereri? (cam o suta doua, asa):D

  Si asta imi aduce aminte de stirea aceea vazuta in fuga, cum ca Guvernul Ponta a oprit accesul la acel soft, comunitate sau ce instrument era ala de detectat plagiate. Pai sa nu-l intelegi? Noroc ca avem pe altii cu acces la astfel de softuri. 😀

 25. @Ovidiu: se cere un nou update.

 26. antiplagiarism.net – e gratis pentru 30 de zile. Mi-a dat 44% original daca rulezi ca pdf si 60% daca rulezi ca doc (ctrl-a, ctrl-c intr-un word blank)

 27. Se numeste Ephorus (https://www.ephorus.com/en/try-now/free-trial), insa ofera conturi gratuite doar pentru un numar limitat de lucrari trimise.

 28. Sunteţi penibili. Descoperiţi acum un lucru pe care îl ştiam majoritatea dar nu v-a preocupat decât când s-a schimbat puterea iar stingherul şi puhavul vostru lider a emanat această descoperire epocală: „adversarii politici sunt nişte plagiatori“. Să dure doar ei?
  Tisminsky, Patapievici, Pippidi şi alţi „veritabili“ români strâns uniţi în jurul cârmaciului jucător reuşesc să vă prostească îndeajuns cât să credeţi în jumătatea lor de poveste. Ridicaţi-vă puţin deasupra şi uitaţi-vă la voi .. veţi râde cu siguranţă. NU mai daţi cezarului ce nu e al lui.

 29. “Să fie“ în loc de „Să dure“. Scuze … Swype-ul e de vină.

 30. @eu robot: te rog să îți schimbi nick-ul. Săracul Asimov se răsucește în mormânt văzând că titlul uneia dintre cele mai faimoase cărți este folosit de cineva care, dacă e să ne luăm după ce scrie aici, nu este capabil să înțeleagă cele trei legi ale roboticii.

 31. Înţeleg că practicaţi cenzura? Nu v-am înjurat şi nu am vorbit ireverenţios.

 32. Argumentele tale sunt doar atât?

 33. Poftim Eu_robot, ai comentariul inapoi. Ala de incrancenat si plin de clisee.

 34. @Ovidiu: am intrebat niste lucruri cat se poate de on-topic: care este scopul pentru care atatea minti luminate incing internetul? I s-a parut cuiva ca Robert Negoita are statura academica? Sau ca la fabrica de militieni se dau hartii pentru capacitatile creative si stiintifice ale doritorilor de cascheta?

  Iarasi descoperim roata? Se simte cineva mai destept, mai curat, mai bun, facand asta?

  Sau e vorba doar de descarcari de adrenalina si frustrari? Ca „ai lor” sunt rai, in timp ce memoria selectiva ne ajutam sa trecem in 3 secunde de constientizare poate un pic incomoda peste faptul ca „ai nostri” (de exemplu curva Elena Udrea, ca tot vorbim de proxeneti) sunt la fel?

  Cred ca doar despre asta este vorba, asa ca va mai ajut sa ma faceti rost de ceva adrenalina si frustrari cu un tovarasesc (rusesc, de stanga, de la Felix, cum vreti voi): JOS BASESCU!

  Si stiti bine ca o sa pice, oricat ati incinge voi Google cautand opera stiintifica a Cretului! 😀

  PS: se pare ca sunt un norocos, nu mai am cum sa il votez pe Basescu nici daca as vrea. Uneori soarta mai tine si cu omul, vezi modul in care voi ramane si dupa alegerile din toamna cu mai putine voturi pentru PSD decat ai tu. 😛

 35. Stiu sa scrie, stiu sa foloseasca Google si swype, and yet… they’re idiots. Hm, cred ca a aparut o noua specie, e un subiect beton de doctorat!

 36. @joness: Bibliografie aici: http://lacoltulstrazii.ro/2012/06/21/stimati-plagiatori-mai-hotilor/

  Mai citește, mai odihnește-te, nu mai vorbi la nervi, că jignești lumea (în acest caz, pe mine) fără să fie cazul.

 37. @joness: eu militez pentru pedepsirea triadei mang-kovesi-ponta. La triada pot adauga pe oricine este dovedit hot, indiferent de culoarea politica. Nu inteleg de ce vrei sa interpretezi politic. Sau poate ma insel?

 38. Cristihan.. Numai dacă nu cumva faci parte din MNSA s-ar putea să mă poţi face idiot.. Cu iq-ul pe masă la orice oră vrei. Dar nu contează. Joness a exprimat mai bine decât mine esenţialul. Şi cu mai puţin patos. Dar faptul că „mai “ ziceţi şi de ăialalţi nu e echitabil şi nu înseamnă că ne-am spălat pe mâini.

 39. MENSA .. Nu a fost decât o eroare de taste..

 40. Not all shit is linked to politics. Sometimes it’s because some people are idiots and they need to pay for their stupidity. (i’m referring here to Ponta)

 41. @politehnicacalculatoare
  Dar poti sa verifici si lucrarea lui Ponta? Sa nu mai asteptam rezultatul comisiei…

 42. Dă-i dracului.. Nu doctoratele ne vor aduce redresare economică. Isărescu cel citat aici a fost prim ministru mai slab ca puşcăriaşul sinucigaş Năstase. Dacă nu eşti de acord I rest my case.

 43. Deci ce preferam ca primar: unu fara facultate ca Piedone ori Vanghelie ori cu doctorat plagiat precum Robert Negoita? E doar o intrebare ….

 44. Wow am fost si eu citat
  Negoita a copiat pana si comunicatul lui Mario Sepi !!!
  The President of the European Economic and Social Committee
  Președintele Comitetului Economic și Social European
  Mario Sepi

  pagina 35 lucrarea lui Negoita
  Două crize severe care s-au succedat într-un interval scurt de timp constituie un motiv suficient pentru o noua reglementare a pieţelor financiare, deci a comerţului, a produselor, a participanţilor, a supravegherii, a agenţiilor de rating etc. În cadrul UE şi în special la nivel global. Ac

  articolul aici in baza euro lex !

  http://eur-lex.europa.eu/Notice.do?mode=dbl&lang=en&ihmlang=en&lng1=en,ro&lng2=bg,cs,da,de,el,en,es,et,fi,fr,hu,it,lt,lv,mt,nl,pl,pt,ro,sk,sl,sv,&val=499126:cs&page=

  Vorba unuia de mai sus asta a plagiat si numele lui Negoita !!!

  Il intreaba cineva pe Mario Sepi daca e de acord ca un reprezentant de vaza al PSD-ului acest om politic pe val ii copiaza comunicatele?!

 45. eu cand dau un post mai dau unul se pare 😀 Mare pacat ca hotnews nu mai permite postari anonime cci doar cu user 😦

  inca una:
  http://www.wall-street.ro/slideshow/Finante-Banci/59384/De-vorba-cu-9-specialisti-de-top-in-taxe-Cum-facem-strategia-fiscala-in-vreme-de-criza/3/Cristea-Deloitte-Ar-fi-gresita-o-politica-fiscala-de-a-mari-cota-unica.html
  Opinăm că în actualele condiţii, menţinerea cotei unice sau chiar diminuarea acesteia ar trebui să fie un obiectiv ferm de politică fiscală. Menţinerea cotei unice de impozitare ar conferi mediului de afaceri stabilitate şi predictibilitate, precum şi competitivitate în zonă. M
  Copiata tot din 2009 de la Cristea de la Deloitte!

 46. Impozitele mai mari descurajează afacerile, alungă investitorii pe tărâmuri mai atractive din punct de
  vedere fiscal, reduc în mod corespunzător consumul, invită la evaziune fiscală, toate acestea generând
  reduceri ale veniturilor bugetare. P
  de la pagina 36 la robert negoita apare si aici pe unt ratat de resurse umane:

  Dă clic pentru a accesa Volum%20DEZVOLTAREA%20DURABILA%20A%20RESURSELOR%20UMANE.pdf


  nu stiu insa cine de la cine a copiat :>

  pagina 37 si pagina 38
  Economia de piaţă, nu este, aşa cum afirmă Marx, Keynes şi epigonii lor, un sistem fatalmente
  instabil, nu este condamnată să treacă prin cicluri de avânt şi cădere. A

  a fost rezultatul „revoluţiei fiscale” din această perioadă, prin
  care ratele marginale de impozitare au fost reduse într-o proporţie semnificativă, dând frâu liber iniţiativei
  antreprenoriale.

  Dă clic pentru a accesa Revista%20ECCE%20IURIS%20-%20Nr.1(2)2010.pdf

  pagina 22 cuvant cu cuvant textul de mai jos (destul de specific)
  Problema finanţării deficitului bugetar, a alegerii unei modalităţi optime de finanţare face obiectul a
  numeroase dezbateri în rândul economiştilor. În acest sens, în literatura de specialitate întâlnim
  următoarele modalităţi de finanţare a deficitelor: finanţarea prin creşterea fiscalităţii, finanţarea prin
  reducerea cheltuielilor bugetare, finanţarea prin emisiune monetară şi finanţarea prin datorie publică.
  http://ro.scribd.com/doc/92571065/Evolutia-deficitului-bugetar

  pagina 20 cuvant cu cuvant
  Influenţa asupra României a crizei financiare aflate în derulare şi a încetinirii creşterii economice din
  SUA şi cea la nivel mondial va depinde de măsura în care aceste evenimente reduc fluxurile de capital în
  ţară, punând accent pe stabilitatea şi sănătatea sistemelor bancare mondiale şi româneşti. Este de aşteptat
  ca în continuare condiţiile de creditare să fie aspre, iar costurile să se majoreze. P

  din 2010 aici: http://isop.ro/criza-economico-financiara-implicatii-in-securitatea-nationala/

  cel mai important !!! indrumator costica voicu doctorand moraru alexandru
  pagina 19
  Procesul globalizării a generat o creştere exponenţială nu doar a economiei reale legale dar şi a
  activităţilor ilegale ale grupurilor criminale din ce în ce mai sofisticate şi active pe pieţele transnaţionale.
  Acestea exploatează cu maximă rapiditate şi eficienţă un element cheie: acela al neomogenităţii
  legislative existente între diferitele ţări, al excesului de autoreglementare şi al capacităţii limitate de
  control, supraveghere şi investigare din partea organismelor specializate
  http://www.scribd.com/livachef/d/57430423-Document-Adp

  pagina 18
  Originile recesiunii actuale trebuie căutate în anii de expansiune monetară promovată generos de
  Federal Reserve System – Banca Centrală a SUA. Din 2001 şi până în 2008, FED a invadat pieţele
  financiare cu valuri de monedă, care s-au scurs în credit artificial ieftin şi, în consecinţă

  Dă clic pentru a accesa Criza-economica.ECOL.pdf

  mentionez ca sunt toate luate la intamplare am ales din ochi DOAR sa fie ceva specific

 47. daca cereti diplomele tuturor pesedistilor si PC-istilor peste 80% sunt facute la scoala lui voicu: ponta, bogdan diaconu, robert negoita, .
  am mai dat exemple nu cred ca le-a luat blogul nu a existat sintagma din teza aia sa nu fie furata chiar de pe internet nu s-a deschis nicio carte pe tip vechi sa se copieze prin redactare.
  unele lucrari sunt copiate din lucrari la care indrumator este tot febleata ta: generalul voicu si doctorand un anume moraru

  alt exemplu:
  „Criza economica si capitalismul”, Marinescu, Glavan, Enache si Staicu de la Centrul pentru economie si libertate apare si in ziare .com dar si aici

  Dă clic pentru a accesa Criza-economica.ECOL.pdf


  textul aici pagina 18.

  INCREDIBIL

 48. Procesul globalizării a generat o creştere exponenţială nu doar a economiei reale legale dar şi a
  activităţilor ilegale ale grupurilor criminale din ce în ce mai sofisticate şi active pe pieţele transnaţionale.
  Acestea exploatează cu maximă rapiditate şi eficienţă un element cheie: acela al neomogenităţii
  legislative existente între diferitele ţări, al excesului de autoreglementare şi al capacităţii limitate de
  control, supraveghere şi investigare din partea organismelor specializate.
  pag;18 in lucrarea lui negoita si aici in lucrarea lui moraru indrumator VOICU
  http://www.scribd.com/livachef/d/57430423-Document-Adp

 49. Una dintre cele mai robuste definiţii ale economiei sociale este considerată cea a Consiliului Valon de
  economie socială din Belgia (1990) conform căreia economia socială „se compune din activitaţile
  pagina 20 Negoita

  se regaseste pe site-ul ministerului muncii in 2010

  Dă clic pentru a accesa 301210Raport%20de%20cercetare_ES.pdf

 50. Doctorand (?) Patapievici, H.-R., plagiator: „Ochii Beatricei” (Humanitas) este in mare parte o traducere literala din William Egginton; „On Dante, Hyperspheres, and the Curvature of the Medieval Cosmos”, Journal of the History of Ideas 60.2 (1999) 195-216
  Sigur, plagiatul lui Negoita e infinit mai important, doar el conduce ICR.
  Joness, sa vedem cum se scandalizeaza votantii pdl.

 51. concluziile tezei de doctorat pagina 25 se regasesc aici

  Dă clic pentru a accesa Revista%20ECCE%20IURIS%20-%20Nr.1(2)2010.pdf

  Dă clic pentru a accesa BULETIN_STIINTIFIC_NR_11_2010.pdf


  http://informatorulmoldovei.ro/semne-bun-anu%E2%80%99-are/
  aici a luat de pe un blog textul asta
  De altfel, mai toate organismele internationale, de la Banca Mondiala la Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi principalele grupuri bancare internaţionale, şi-au revizuit estimările privind evoluţia economiei mondiale în 2011.

 52. pagina 29 tot de la concluzii
  Reducerile de cheltuieli pentru 2011 totalizează peste 1% din produsul intern brut (PIB) al ţărilor
  dezvoltate. Ne putem aştepta ca oamenii să iasă în stradă mai mult ca oricând, aşa cum au facut-o în
  Grecia şi Franţa. Grevele se vor ţine lant, iar efectele vor adânci şi mai mult problemele economice.
  http://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/2011-anul-austeritatii-cum-va-evolua-economia-mondiala-si-ce-impact-va-avea-asupra-romaniei-54183/
  http://www.cetatealuibucur.ro/economie-sociala.html
  pagina 32
  Economia socială presupune un angajament voluntar, o viziune asupra locului individului în
  societate, un demers solidar şi responsabil al cetăţenilor care conferă noi valenţe relaţiilor sociale.
  Astfel, poziţia cetăţenilor devine un factor sine qua non pentru garantarea reuşitei în economia socială.

 53. pe scurt chiar nu am de ce sa las capul jos ca am terminat Spiru Haret, stiu cat am muncit pentru lucrarea mea. Pacat ca astfel de jigodii care cred ca daca ai furat bani si mirosi o p^^^^ hahaind la prostime, si iti cumperi jdemii de diplome te fac om.

  peter pune teza lui patapievici si opera despre care vorbesti in acest stil bolsevic (fara argumente, fara posibilitatea de verificare) in oglinda chiar sunt curios cum un om ca patapievici ce are o recunoastere nu doar interna ci si externa s-ar fi pretat la asa ceva dupa ce a scos jdemii de carti inca din anii 90 cand nu se eliberau diplome de generalii lui iliescu

 54. @Peter, yeah, right, mate, ca Patapievici are banii pe mina si puterea de a ordona ce se va intimpla cu vietile romanilor.
  suck it once more, sucker.
  Patapievici si nu copy-lotul decid pe ce se dau banii in .ro nu-i asa, ce magnifica descoperire ai facut. sila mi-ar fi.
  toti spalatii pe creieri, toti copy-paste -itii ca peter, ca sincer ma indoiesc de faptul ca Peter a citit atit originalul cit si opera lui Patapievici (il scriu cu litera mare ca e copy-paste din Peter, iertat fie-mi furtul marite hegemon) incit a fost socat de similitudine. si si-a revarsat amarul si stupefactia pe acest blog.
  in alte cuvinte, hai sictir si vezi ce-i mai important. un hot la conducerea tarii sau un scriitor care a furat?

 55. Ioane, nici macar nu-mi aparusei pe radar, ziceam de alti doi isteti. FYI, MENSA e departe de a fi chintesenta inteligentei, fiind accesibila unui numar relativ mare de oameni (inclusiv mie si posibil chiar si tie). In orice caz, prefer sa discut cu unul care nu e membru MENSA dar nu si-a busit permanent sistemul de valori si nu vine cu argumente din alt film intr-o discutie pe un subiect dat.

 56. Pai tocmai, Negoita a copiat o sursa credibila, nu te miri ce scribd.com. Intrebarea mea e, de teza Elenei Udrea cand va apucati? Ca nu-mi inchipui ca ea a facut-o pe bune.

 57. @Ghita: Frumos efortul de căutare, mulțumim.

  @Peter: dacă ai documentele scanate cumva sau vii cu citate, e binevenit un articol care să demonstreze plagiatul lui Patapievici. Nu discriminăm politic.

  @alex v.: De Udrea s-a ocupat deja Jurnalul Național, să nu plagiem!

 58. Aoleu, sunteti vorba bancului, rai, da’ buni! Inc-un blog de urmarit! Sunt cu ochii pe voi!

 59. Complet la intamplare, am luat o sectiune (1.1.1. Aspecte generale privind conceptul de criză) Ooops! Doua texte lipite cu nesimtire: http://www.jsri.ro/old/html%20version/index/no_7/antoncarpinschi-articol.htm si http://facultate.regielive.ro/proiecte/tranzactii-internationale/criza-asiatica-193948.html. Urmatoarea (1.1.2. O trecere în revistă a istoriei conceptului): http://www.tiuk.reea.net/index.php?option=com_content&view=article&id=356. Mi-e sila s amai caut…

 60. M-a mancat sa ma uit si pe urmatorul text. Imi cer scuze, pentru acuzele de mai devreme, dar am gasit o parte consistenta de originalitate intre 1.1.5. Abordarea sociologică a crizei economico-financiare si lucrarea lui Catalin Zamfir (http://inovatiasociala.ro/index.php/jurnal/article/viewPDFInterstitial/37/34). Exprimarea „Părerea mea este însă că sociologia se confruntă ea însăşi, independent de criza economică…” a fost inlocuita cu „Considerăm că sociologia se
  confruntă ea însăşi, independent de criza economică…”
  Penal!!!

 61. @robertb: Aha, deci de mai multe ori Dr. Negoiță a trecut de la exprimarea la persoana întâi a autorilor inițiali la cea la persoana a treia. Probabil că așa acceptă și contribuția celorlalți la temă!

 62. Ok, am mai gasit si eu o sursa, asa, din fuga calului:
  „De aici competiţia acerbă între ţări aparţinând acestei categorii de a atrage printr-o varietate de
  concesii economico – financiare şi fiscale capitalurile internaţionale pe care le-am calificat deja ca
  nomade”… etc
  DIn Liviu Turcu, pe… jurnalulnational.ro 😀
  http://www.jurnalul.ro/special/cinci-mituri-referitoare-la-criza-economica-mondiala-502516.htm
  (in fragmentul cu subtitlul: LUMEA ŞI BOGAŢII SAU SARACII EI)

  Hai cercetareaaaa!

 63. M-a amuzat partea cu „venerabilul”.

 64. Pingback: Fețele parvenirii: colonei și doctori | La colţu' străzii

 65. 1.As putea crede ca e vrajeala. Robert Negoita doctor ? Cel al carui nivel intelectual se afla mult sub nivelul genunchiului broastei ? Ma tem ca individul asta cu apucaturi de derbedeu de Ferentari, suspectat de proxenetism si evaziune fiscala, nici nu cunoaste toate literele alfabetului ! Spuneti-mi ca e o gluma si ca acest agramat din tagma lui Vanghelie n-are nicio treaba cu cartea. Il vedeti voi trecand un examen de intrare in clasa a noua ? 2. Am dat de voi cu ocazia acestor „doctorate” si ma bucur de asemenea intamplare ! Scrieti despre Moldova, despre Bucuresti, poate si despre Constanta, n-aveti insa habar ce se petrece in Arges ! Si ma tem ca n-aveti nici imaginatia lui Marquez !…

 66. @Mihail: scriem și despre Argeș, când primim contribuții de la comentatorii noștri. Dacă ai o poveste bună să ne spui, nu ezita să o trimiți la adresa de contact din pagina Despre noi.

 67. Pingback: Un motor gratuit de căutare a plagiatelor «

 68. Ovidiu, poate va voi trimite si cate-o poveste despre ceea ce se petrece in Arges. Ori vreo veste-poveste. Care, iti spun de pe acum, buna n-are cum sa fie. Voi ati auzit de Constantin Nicolescu ? Sunt convins ca da. Asa cum ai auzit, si nu doar la lectiile de istorie, de Bratieni si de Ion Mihalache. Judetul acestora a fost confiscat si nu de ieri, iar mormintele lor sunt tot mai ravasite…

 69. Buna ziua
  In cazul lui Negoita ar fi interesant raspunsul celor de la CNATDCU. Din cate stiu eu ei se ocupa cu eliberarea titlurilor de doctor si verificarea tezelor. De obicei treaba asta dureaza cateva luni de la sustinerea tezelor iar Negoita a sustinut teza doar in martie anul acesta deci teza lui ar trebui sa fie la verificare in acest moment.
  PS1 Pagina celor de la academia de politie unde era anuntul de doctorat a disparut subit
  PS2 Evz a scris un articol inspirat de aici dar i-a durut mana sa puna un link si l-au facut pe Negoita doctor in drept in loc de doctor in economie

 70. Am obtinut rezultate comparabile cu plagiarisma.net care este gratuit :). Si din cate inteleg nelimitat.
  detalii despre cum poate fi folosit aici: http://civitaspoliticsblog.wordpress.com/2012/06/23/un-motor-gratuit-de-cautare-a-plagiatelor

 71. @Ovidiu, chestiunea plagiatului lui HRP a fost deja pusa pe tapet de niste fosti studenti de la cercul de filozofie analitica din iasi. Dar pot sa revin cu un articol despre tipul asta de plagiat daca zici ca-l publici.
  Exact, nu discriminam, sa-si dea demisia si Ponta si ceilalti. Poate e momentul sa vina la putere si fraierii care si-au luat studiile in serios

 72. @Ovidiu: Chestiunea plagiatului lui HRP a fost pusa pe tapet de cativa membri ai cercului de filozofie din Iasi. Dar ok, daca zici ca-l publici pot sa revin cu un text despre tipul asta de plagiat. Si da, exact, sa nu discriminam, sa-si dea demisia si Ponta si ceilalti. Si aici ii includ si pe toti rectorii-decanii care au permis sa se acorde doctorate fara o minima verficare.

 73. @Peter: În general, am promis că publicăm orice articol primit de la cititori, cu două condiții simple: să fie un text argumentat, citibil, în română, și să nu iasă din limitele bunului simț.

  În particular, publicăm cu plăcere orice demonstrație a unui plagiat. E o plagă care ne doare.

 74. Pingback: Consiliul Naționale de Etică merge mai departe, cu Paul Dobrescu. Avocatul Mateuț taie și chitanță. | La colţu' străzii

 75. Cred ca ar trebui sa trimiteti un raport spre publicare la http://integru.org/

 76. Pingback: ”Bioterra” pe piața diplomelor universitare | La colţu' străzii

 77. Pingback: Cetățenii plus corupții egal love | La colţu' străzii

 78. Suna un pic a gluma, Doctor Robert Negoita, si in acelasi timp, un pic absurd. Doctorul si-a luat bacu’ la onorabila varsta de 34 ani si vorba aia, „de la bac pana la doctorat, cat mai e”? In ce tara traim domnilor?

 79. Dar de ce sa nu studiem si maniera in care-si prezinta realizarile profesionale primarul Robert Negoita? Poate vom descoperi ceva foarte intersant.

 80. Pingback: Partidul FB dă piept cu IRL | La colțu' străzii

 81. Pingback: Teza de doctorat a lui Robert Negoiţă: plagiat integral, de la prima la ultima frază

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.