La colțu' străzii

Scrisoare domnului Virgil Voineagu, preşedintele INS

53 comentarii

Eu cred că domnul Voineagu, preşedintele INS, a făcut erori grave în organizarea recensământului. Este acţiunea principală a instituţiei pe care o conduce, se întâmplă o dată la zece ani, şi managementul ei este foarte prost. De aceea îi cer, prin această scrisoare pe care o voi trimite şi prin căile oficiale, demisia. Îi invit pe toţi cei care au avut acelaşi tip de experienţe neplăcute să facă la fel. În articolul anterior am arătat de ce cred că Recensământul este important şi trebuie să răspundem onest recenzorilor.

Stimate domnule Voineagu,

Ca orice cetăţean român, sunt subiectul Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor 2011. Am anticipat cu încredere şi chiar bucurie această acţiune, înţelegând utilitatea instrumentului şi folosind datele statistice în mod curent în activitatea mea profesională. Experienţa personală mi-a spulberat însă şi încrederea, şi bucuria.

În data de 24 octombrie 2011 am fost vizitat de reprezentanta biroului evidenţa populaţiei sector 5, doamna Zamfirescu. Nu pot să o numesc recenzor, pentru că nu a fost pregătită în acest scop. Doamna respectivă acoperea, prin ordin de serviciu, zonele din care recenzorii recrutaţi renunţaseră la contract. Nu mi-e clar ce s-a întâmplat cu rezervele, dar doamna Zamfirescu susţinea că nu este plătită pentru orele suplimentare şi nu a participat la niciun instructaj. În consecinţă, nu avea chef de completat chestionare şi le-a făcut prost, ca să termine repede. Puţin îi păsa de rezultate, etica muncii era pe ultimul loc.

Că nu a participat la niciun instructaj era evident. Nu avea habar cum se completează chestionarele, lucru evident spre exemplu la centralizatoarele din chestionarul LC. Alte exemple: nu a dat niciun număr de ordine vreunui chestionar, susţinând că aşa a procedat cu toţi cei recenzaţi, urmând să pună totul în ordine acasă. Ignora în mod sistematic întrebările de pe a doua coloană a chestionarelor. Nu a înţeles care este sensul întrebărilor despre stabilirea reşedinţei şi în consecinţă le-a completat aiurea (a pretextat că oricum chestionarul e prost alcătuit, ceea ce e adevărat, dar nu e o problemă insurmontabilă). Cea mai hilară interpretare a avut-o la indicaţia “se va completa iniţiala prenumelui tatălui sau al mamei dacă tatăl este necunoscut” că se completează iniţiala oricăruia dintre părinţi doar dacă tatăl este necunoscut (!!). În consecinţă, eu am fost primul recenzat la care a completat iniţiala tatălui, la insistenţele mele, şi doar după ce am ameninţat cu o reclamaţie.

În ceea ce priveşte CNP, prima informaţie pe care mi-a dat-o când a intrat în casă a fost că nu trebuie completat. Tocmai declarase acest lucru la televizor purtătorul de cuvânt al instituţiei pe care o conduceţi. Eu am răspuns că nu mă deranjează şi vreau să îl completăm. După ce ne-am aşezat la masă, nici măcar nu a întrebat, de formă, despre CNP. Văd acum în presă un comunicat semnat de dumneavoastră în care subliniaţi obligativitatea declarării CNP şi ameninţaţi cu amenzi. Ce pot să spun, aveţi un tupeu fantastic.

După această experienţă neplăcută, am căutat să aflu alte poveşti despre recensământ. Bănuiesc că pe Internet au ajuns cu precădere cele negative, pentru că majoritatea sunt de acest fel. Cei mulţumiţi probabil nu au simţit nevoia să povestească. Dar chiar şi aşa, numărul mare de istorii negative este foarte îngrijorător şi arată următoarele probleme majore:

 • comunicarea aferentă întregii acţiuni a fost extrem de proastă, nu a arătat lucrurile importante, nu a anticipat riscurile şi în general nu şi-a atins publicul ţintă, adică cetăţenii
 • relaţia cu mass-media este la pământ; nu aţi reuşit să vă apropiaţi ziariştii, să-i faceţi să înţeleagă utilitatea publică a recensământului. Atitudinea de superioritate pe care o afişaţi nu ajută, dimpotrivă, strică
 • organizarea chestionarului, cu folosirea CNP ca drept cheie unică, este o greşeală majoră. Nu aţi ţinut cont nicio clipă de implicaţiile juridice, emoţionale şi politice, căzând în mod stupid într-un scandal inutil
 • managementul reţelei de operatori, adică recrutarea, instructajul, controlul şi mentoratul reţelei de recenzori este dezastruos. Nu doar că nu aţi asigurat suficiente fonduri pentru plata corespunzătoare a operatorilor, dar nici nu aţi organizat corespunzător munca de teren

Toate acestea sunt erori grave de management. Nu puteţi da vina pe angajaţi, politicieni, cetăţeni, presă, aşa cum aveţi tendinţa să faceţi în public. În activitatea INS, Recensământul este acţiunea cea mai importantă, şi aţi dovedit că nu aveţi abilităţile necesare pentru a face managementul acestui proiect. De aceea, cred că aveţi datoria morală de a vă prezenta demisia din această funcţie publică la ale cărei cerinţe nu faceţi faţă, şi în calitate de cetăţean plătitor de taxe vă solicit acest lucru.

Cu respect,

Nume complet, adresă, email de contact (pe scrisoarea oficială)

Scrisoarea se poate trimite prin fax +4021 312 4875, email: romstat@insse.ro, sau folosind formularul de contact de pe pagina INS

53 de gânduri despre „Scrisoare domnului Virgil Voineagu, preşedintele INS

 1. Deocamdata la mine nu a ajuns nimeni cu recensamantul, si nici la vreunul dintre vecinii mei de bloc. Dupa ce voi fi recenzat voi povesti cum a fost si eventual voi trimite si eu scrisoarea, daca experienta va fi una negativa.

 2. Prima jumatate a scrisorii e specifica autorului. Dar a doua jumatate e mai generala si poate fi foarte usor luata cu copy/paste intr-o scrisoare-reclamatie.

  Respectiv textul incepand cu paragraful „Am căutat să aflu alte poveşti despre recensământ. Bănuiesc că pe Internet au ajuns cu precădere cele negative, pentru că majoritatea sunt de acest fel. Cei mulţumiţi probabil nu au simţit nevoia să povestească. Dar chiar şi aşa, numărul mare de istorii negative este foarte îngrijorător şi arată următoarele probleme majore:”

 3. hahaha….
  la asa scrisoare frumoasa, vei lua ignore cit casa de la tovarasu voineag + tot restul abstractiei ce o numim „stat”.
  asa ca eu cu boicotul meu personal, individual si anarhist am marcat un punct:) 1-0 la mine de data asta!!! nu ca mi aduce altceva decit satisfactie morala…

 4. Si de pleca voineagul, mare brinza…urmatorul era la fel de „competent” :)))

 5. Din stirea de mai sus, mostra de exprimare de tovaras:
  „Facem apel la mass-media sa explice populatiei sa colaboreze.”

  Iar tupeul e tot acolo, niciun fel de scuze:

  Intrebat de mai multe ori de catre jurnalistii prezenti la conferinta de presa ce se va intampla cu persoanele care nu au dat CNP-ul din cauza balbei purtatorului de cuvant al INS si care nu vor fi gasite la domiciliu de catre recenzorii care vor reveni pentru CNP, Voineagu a evitat sa dea un raspuns clar, precizand doar ca la finalul perioadeid e recensamant, dosarele fara CNP vor fi amendate.

 6. @boicot recesamant: tu cu boicotul tau „personal, individual si anarhist” (si anonim) nu marchezi nimic, nici macar moral.

 7. Cred ca cei care au fost recenzati si nu au dat CNP=ul si se vor trezi amendati pot da fff misto statul in judecata.
  Mai ca imi vine sa ma recenzez si eu fara CNP, si apoi sa ma amendeze, si sa dau in judecata INS cerind 40 000 lei:) ar fi o ivesttiti buna > 4000 amenda + 6000 un avocat bun -40 000 = 30 000 profit:) numa bun de o vacanta

 8. @moromotic
  ba marchez vreo 21 de ani de „ignore” grandios a statului + 21 de ani de jaf cu un ignore mic, da al meu:) sigur sa statul e mare, si eu is mic….da lupta fiecare cu ce poate
  daca dupa tine trage cineva cu tunul, si tu ai numai un pistol, nu tragi inapoi, macar asa, dc nu ai alta sansa de riposta sau fuga?
  orice face statul in detrimentu meu – si face extrem de multe- le iau extrem de personal, fiindca mi se intimpla mie personal 🙂

 9. Nu uita ca primesti inapoi si dobanda legala din perioada procesului 😉

 10. @moromitic
  da da da, de parca nu stim cum fct justitia:)))
  stau anonim fiindca nu am kef sa ma trezesc turnat de vreun comisar a poporului cu reflexe de militian refulat
  am la fel de multa incredere in concetateni ca si in stat

 11. Eu cred că boicot recensamant si Moromitic sunt aceeaşi persoană!

 12. Pai si de ce mai ai „kef” sa stai in Romania? ca e naspa si doar te plangi anonim ca e naspa. Iar de protestat sau reclamat (civic) nici macar un telefon n-ai da.

 13. Daca ai vedea putin peste marginea „cutiei” ai vedea ca pozitia mea e mai civica decit a multora.
  Un popor/cetatean supus, inert si non-combat e unul sarac, manevrabil si predispus sa fie calcat progresiv pe cap la maxim.
  20 de milioane de usi trintite in nasul recenzorilor chiar dadeau de gindit „statului” ca intr-adevar exista o suma mare , da chiar mare de pb si kestiuni ce necesita munca si onestitate si reforma.
  Asa, prin conformism rahitic de balcanici obedienti, participati la un mare fiss, la o amestecare a marmeladei re-incalzite si la „planul malign” a statului > tara te vrea in genunchi, prost, bolnav, sarac si obedient. Si mai vrea sa ii si multumesti pt asta

 14. @ovidiu
  nu is moromitic, fac mai multe greseli de tipar decit domnia-sa 🙂

 15. Asta se întâmplă când toți Gigeii ca de-alde Voineagu sunt numiți politic. Chiar e nevoie în fruntea INS-ului de persoane care să vină și să plece cu partidele? Cât despre CNP, să le fie de bine. Le-a ieșit porumbelul prin purtătorul de cuvânt, eu am luat-o drept informație oficială. De-abia aștept o amendă, ca să ne strângem câteva sute și să le demonstrăm că ei chiar nu aveau nevoie de CNP-ul nostru.

 16. Voineagul e doar un politruc, un „cadru”. Cum sunt cei ce impinzesc de decenii structurile de stat. Limbaj de lemn de activist de rezerva de partid>
  „Facem apel la mass-media sa explice populatiei sa colaboreze” 🙂 ma sterg undeva cu apelul lor si cu ce scrie debila noasta mass-media.
  Un „apel la colaborare” statul il facea daca institutiile lui imi asigurau un tratament civilizat, corect, debirocratizat…etc etc etc….. Nu vrea nimeni minuni facute cu bagheta magica. Dar un ghiseu la finante cu 10 „gauri” sa aibe 10 tantile acolo…….sa nu se faca imensa coada ca is numai 2 din 10? Un program la primarie dupa=masa, sa nu fiu silit sa fug de la job pt o adeverinta, ca ei lucreaza numai de la 10 la 12? se poate?
  Exemple sunt cu miile…dar cita vreme derectori sunt Voinegi…iar decizionali/guvernanti sunt iliesti, nastasi, basesti, udre, europarlamentari sunt ebele, vadimii, becalii si altii…

 17. Ma intreb daca ar avea vreun sens sa renunt acum la recensamant. Privesc socat ce se intampla. Ca sa le bag mortu-n casa de tot as putea ca pe formularele pe care deja le am sa completez niste CNP-uri aiurea. Simt o nevoie draceasca sa-mi bat joc de chestia asta, pe care deja am sentimentul ca doar copiii de gradinita o mai iau in serios 🙂

 18. do it 🙂
  oricum si asta e un nou „epic failure” a iubitului nostru stat

 19. Ovidiu, din cate se pare, tanti care „te-a recenzat” este ceea ce se cheama analfabet functional : stie sa citeasca, intelege cuvintele scrise, dar nu si sensul propozitiei/frazei. Din pacate procentul de astfel de oameni este mare, si nu numai pe la noi. Daca tu ca un sustinator al recensamantului ai fost dezgustat in asa hal, intelegi acum de ce este asa de multa lume impotriva recensamantului in general, si a manierei de organizare a acestuia in particular?

 20. Dupa ce o sa termine culegerea datelor or sa ia CNP-urile dintr-una dintre nenumaratele baze de date unde pot gasi aceasta informatie, si o sa completeze ei acolo unde nu au completat respondentii. Dar amenzi tot o sa trimita, pentru neobrazarea de a pune functionarul public sa caute in loc de a se da mura-n-gura informatia de catre contribuabilul-problema.

  Iar pentru restul neajunsurilor sunt de vina trusturile ostile de presa ce submineaza interesul national. Domnul de la INS are nevoie de solidaritate deoarece are curajul de a isi asuma asemenea masuri grele.

 21. Tot vorbiti aici de „Stat”. Statul nu exista. Exista niste oameni care fac niste chestii.
  Nu Statul a gandit prost recensamantul ci niste concetateni care nu raspund pentru faptele lor. De ce nu raspund? Pentru ca noi zicem „Statul face, Statul drege” = Stat intangibil, cand de fapt sunt niste oameni cat se poate de tangibili.
  In momentul in care din constiinta noastra civica vor iesi denumirile generice: Stat, Parlament, Prefectura, Primarie si vor fi inlocuite cu numele unor persoane (conducatorii si membrii acelor institutii), abia atunci putem spune ca societatea romaneasca a evoluat.
  Scrisoarea aceasta este adresata unei persoane, e deci o actiune civica foarte normala si corecta.

 22. Articolul m-a făcut să regret enorm că nu am fost mai atent cu domnişoara care m-a „recenzat” pe mine. Nu m-a întrebat nimic de religie, de exemplu. Pe moment aveam treabă, era weekend şi m-am bucurat cînd a plecat. Prietena mea a semnat chestionarul şi pentru mine, tipa care venise cu recensămîntul justificînd că este „capul” familiei :D. Da să vă zic şi o anecdotă, un recenzor este întrebat de ce nu întreabă şi de etnie, la care tînărul imberb răspunde, Păi, v-am întrebat, nu v-am întrebat cetăţenia, păi vedeţi! Ghinionul lui că s-a găsit să-i răspundă asta lui Andrei Oişteanu. Hilarity ensues.

 23. La mine a fost ok, a trebuit doar sa insist la rubrica cu capul familiei, cica o persoana de ~4 ani n-ar putea fi. Cum sa nu fie, cind ma-sa si tac-su executa tot ce comanda?! Ah, si la religie, se pare ca „fara religie” nu era o varianta acceptata. Tinind cont ca urma sa semnez si sa-mi asum raspunderea ma mira faptul ca a trebuit sa insist.

 24. ati trecut copilul de 4 ani drept capul familiei ?!!

 25. Chiar cautam o numere de fax / adrese de e-mail pentru formularea de reclamatii. Nu de alta, dar – am asistat la ”recenzarea” socrilor: a venit o doamna cu copilul dupa dumneaei, a luat datele din buletine si a plecat;
  – in seara asta a venit acasa tot o doamna, a luat numele si datele de nastere ale bunica-mii si ale matusa-mii si a plecat. Eu nu eram acasa, dar lasasem instructiuni sa nu se apuce sa raspunda ele in locul meu. Astept sa ma gaseasca acasa si sa vad daca va fi cazul sa o reclam.

  Cat despre faza cu CNP-ul, eu unul n-am greturi. Prin grija Registrului Comertului toate datele mele personale sunt in Monitorul Oficial si, implicit, pe net.

 26. Si la mine a fost OK, am avut problema cu cine este capul familiei – sotia, normal – la religie agnosticismul a fost trecut fara nici o problema, si nici n-am dat codul….

 27. Conform art. 16 din OG 2/2001, „Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv *codul numeric personal*”…
  Doar pe baza formularelor de recensământ nu vor putea face procese-verbale de amendă valabile, vor avea nevoie de baza de date a Evidenţei populaţiei şi nu va fi deloc clar că vor reuşi ceva valabil chiar şi aşa.
  Dacă aplică până la urmă ideea năstruşnică a amenzilor, peste 10 ani or să fie primiţi recenzorii cu furcile 🙂 Plus că or să fie bântuiţi de CEDO şi probabil de diverse reglementări UE privind protecţia datelor şi viaţa privată….

 28. @parvan: Doar nu voiai sa ma cert cu madam pe o sefie incerta 😛

 29. Decrepitul asta de presedinte INS raspunde de statisticile oficiale pe baza carora isi elaboreaza guvernul Romaniei politicile publice? Asta explica multe.
  Nu ma tem pentru CNP, oricum au acces la el mii de persoane: angajatorii, politistii, vanzatoarele, medicii, farmacistele, ofiterii de credite etc. Halucinant e jocul asta prostesc „nu-i CNP-ul, iata CNP-ul”.
  Atata prostie si incompetenta par sa fie neverosimile, totul duce la credibilizarea conspirationistiilor care spun ca recensamantul se face dupa niste „indicatii pretioase”.

 30. chestia cu cnp-ul e parfum.
  se pare ca ins acerut in mod ilegal anumite date: http://www.riscograma.ro/5028/acest-recensamant-este-ilegal-si-trebuie-oprit/.

 31. Lucian Davidescu duce de la începutul recenzării o campanie furibundă împotriva întregii acţiuni. E ciudat, pentru că administrează un site care se bazează în bună măsură pe statistici. Bănuiesc că e o goană după audienţă. De aceea privesc circumspect acest articol, ce mi se pare insuficient documentat. INS este înfiinţată prin lege, iar Recensământul a fost decis prin hotărâre de guvern, s-ar putea ca în alte acte legislative să găsim răspunsul la dilema respectivă.

  În altă ordine de idei, uite un articol care explică foarte bine de ce e necesar recensământul:

  http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/cui-i-e-frica-de-recensamant-242503.html

 32. @Ovidiu : Nu sunt impotriva ideii de recensamant. Sunt deranjat de faptul ca am fost pusi in fata faptului implinit, nu au existat consultari cu societatea civila despre ce se intentioneaza sa se intrebe la recensamant. Sunt deranjat de faptul ca nu prea exista posibilitatea de a nu raspunde la anumite intrebari cu caracter prea personal. Intrebari de genul „cine este capul gospodariei” si daca si cu cine si mai ales de cat timp locuiti „in uniune consensuala” cu cineva sunt o intrare cu bocancii in viata privata a cetateanului si ar fi normal sa existe optiunea sa nu se raspunda la ele. Felicit pe cei care au declarat copilul de 4 ani, catelul, peste din acvariu, etc „cap al gospodariei”.
  Apoi datele detaliate despre angajator, sucursala, etc, iar nu vad ce rost statistic au. Iar partea cu rudele in strainatate, daca si cati si cand trimit bani acasa iar ar trebui sa fie optionala.
  De la prea multe aspecte imi miroase a stat totalitarist.

 33. Că se face recensământ în 2011 se ştie de doi ani. Prima versiune a chestionarelor a apărut prin noiembrie anul trecut. O versiune foarte apropiată de cea de acum a fost publicată prin mai anul acesta. Au fost şi dezbateri pe tema asta, cel puţin două de care ştiu eu că au fost colegi de-ai mei, probabil mai multe. Consultări s-au făcut. Nu cumva pe tine nu te-a interesat subiectul şi acum te plângi că n-ai fost consultat?

  Chestiunea cu capul gospodăriei este o stângăcie de exprimare. Principalul scop este unul de organizare a informaţiei, adică trebuie trecută o persoană prima, ca toate celelalte să fie marcate în relaţie cu ea. Ţine de coerenţa bazei de date. În chestionarul francez, cel mai neutru din punctul ăsta de vedere, e trecut chiar aşa „Persoana 1” şi la restul „Relaţia cu persoana 1”. La majoritatea celorlalte ţări, e o formulă apropiată de „capul gospodăriei”, pentru că aşa e tradiţia. Se putea formula mai bine, de acord, şi se putea explica mai bine, după cum am zis în scrisoare.

  Nu înţeleg obiecţia cu uniunea consensuală. Adică dacă două persoane locuiesc împreună, ar trebui să le fie ruşine să declare asta sau cum?! E o treabă cât se poate de naturală, ba chiar ar trebui să aducă o informaţie care să conducă la politici liberale. Având multe cupluri de acest tip, statul este obligat să le integreze în serviciile oferite îndeobşte familiei tradiţionale.

  Datele despre angajator sunt cam în plus, e adevărat, pentru că sunt practic imposibil de utilizat. Vor cere un efort imens de curăţare a bazei de date, pentru că între numele real, numele declarat de angajat şi numele notat de recenzor vor fi diferenţe foarte mari. E unul din punctele slabe ale recensământului.

  Partea de migraţie ar trebui să fie unul dintre marile plusuri ale cercetării. E prima dată când INS se preocupă serios să afle care e situaţia cu cetăţenii plecaţi din ţară. E normal să fie culese aceste date, ba aş zice chiar obligatoriu.

  În general, e bine să ai o opinie, dar e şi mai bine să fie informată.

 34. Mie observatia Medusei legata de punctul 6 din chestionar, mi se pare alta bata in balta. E al doilea printscreeen din articolul linkuit mai jos:

  http://blogul-medusei.blogspot.com/2011/10/ce-ar-trebui-sa-ne-revolte-la.html

 35. Este din nou o problemă (importantă) de comunicare şi o stângăcie a chestionarului. Datele respective se folosesc în demografie, când calculează diverse rate de reproducere a populaţiei şi fac prognoze. În formulele dezvoltate de teoreticienii acestui domeniu intră astfel de informaţii, şi doar pentru femei. Nu intrăm în detalii despre cum au calculat ei formulele, fiecare cu ştiinţa lui. Ideea e că nu are nicio treabă cu chestiunile de gen, care sunt fenomene sociale.

  Însă pusă aşa în chestionar, devine o problemă de gen. Pur şi simplu trebuia să întrebe pe toată lumea şi să folosească doar datele utile. Nu câştigă deloc timp, că tot atât stă recenzorul, şi evitau toată discuţia.

 36. Ce sa te astepti de la niste birocrati de la Bucuresti? Cand au facut ei ceva bun in ultima suta de ani?

 37. @Ovidiu : Nu a fost mediatizat indeajuns recensamantul. Acest „se stia din 2007” este valabil pentru cat la suta din populatie ? Citesc periodic in versiunea online cateva ziare de circulatie nationala, nu am vazut nimic, oare ce trebuie sa fac, sa citesc fiecare OUG, si sa vizitez frecvent site-ul INS in ideea ca poate se va face ceva?

 38. Ce-i drept, n-ar fi stricat macar raspandirea unor pliante cu cateva informatii despre recensamant. Eu nu stiu nici in acest moment exact ce o sa ma intrebe recenzorul. Daca o sa imi solicite informatii pe care nu le am la indemana, ghinionul lui. N-am de gand sa incep sa rascolesc site-ul INS dupa instructiuni, sa fim seriosi, asta chiar ar fi exces de constiinta civica. 😀

 39. Voineagu incoerent. Din nou, de data asta Live.

 40. Tocmai am auzit următoarea ştire: începând de mâine INS va introduce autorecenzarea, pe Internet! Adică vor face în două zile ceea ce n-au făcut într-un an?! Cred că Voineagu e încă beat…

  http://stirileprotv.ro/stiri/social/autoritatile-au-gasit-solutia-sa-ne-recenzam-singuri-ca-sa-nu-mai-fie-neintelegeri.html

 41. Incredibil. Fantastic. Absolut fabulos. 😀

 42. Va va mai mira daca omul asta va mai ramane in functie cativa ani de acum incolo? Pe mine nu ! Pentru ca statul are politici liberale, un functionar public poate face ce doreste, chiar sa dea declaratii la TV sub influenta alcoolului.

 43. Sa stiti ca omul nu mintea ca era la o intrunire stiintifica, un fost student mi-a explicat ca toti profesorii de statistica de la el de la facultate erau mari pilangii, adunati de prin boscheti, si Voineagu era dintre cei mai cuminti dintre ei. Daca intrunirea stiintifica era cu acei domni profesori, este de inteles starea dansului. Poftim convorbirea generata de vizionarea filmuletului :
  *******************************
  fost_student: stiu ca se pileste
  fost_student: dar, cica e baiatul cuminte
  lloopp: era la o intrunire stiintifica, se pare
  fost_student: erau altii varza
  fost_student: plecau la conferinte
  fost_student: si ii cautau prin santuri si boscheti
  lloopp: da, din pacate se poate mai varza
  lloopp: toti angajati pe la INS
  fost_student: toti profii de statistica in CSIE
  fost_student: eu am facut cu singurul care avea capul pe umeri
  fost_student: dar, la o serie paralela
  fost_student: era unul de venea mereu beat
  fost_student: la examene propunea note mai mari contra sex
  fost_student: chestii d-astea
  *******************************
  Mai ce unealta puternica internetul asta, imediat se afla vestile despre calitatea corpului de profesori statisticieni din tara …

 44. totusi, cred ca boc isi va umfla muschiul si il va da afara. probabil ca omul nu are in spate vreun falca, vreun ioan oltean, vreo udrea sau vreun stab uneperist.

 45. lloopp: „dezvaluirile” astea anonime … sunt pentru o mai buna colectare a datelor :((

 46. Am auzit si eu recent povesti „de la sursa” despre ce se intampla in deplasarile/delegatiile/conferintele etc platite de statul roman. Aveam evident banuieli, dar realitatea le depaseste cu mult: amante sau chiar mini-haremuri de fiecare data, mese si betii in fiecare seara, shopping in fiecare zi, etc,etc. Povestirile mi-au intarit opinia ca statul roman trebuie pur si simplu desfiintat, nu reformat, carpit sau altceva.

  La mine recenzorii n-au ajuns nici pana acum, asa ca as folosi formularul online. Insa acolo scrie ca e nevoie de semnatura olografa, n-am decat o semnatura si sunt patru persoane de recenzat. Nu m-ar deranja prea tare daca as ramane nerecenzat, in schimb mi-ar sari capacele sa aflu ca a completat cineva chestionarele in locul meu, dupa cum i-a trecut prin cap. In cazul asta chiar cred ca i-as da in judecata.

 47. Într-un fel mă bucur pentru gafa domnului Voineagu. Cu cît se dau mai în stambă mai tare, cu atît scăpăm mai repede de incompetenţii ăştia. Ştiu, e un pic masochist ce zic, dar prefer să suport mizeriile acum, cît mai e timp. Nu vreau să aflu că şi domnu Voineagu s-a gîndit să falsifice rapoartele statistice pentru Uniunea Europeană.

 48. Ultimul tembelism auzit acum 2 minute la televizor: cei ce au refuzat initial sa declare CNP-ul il pot lasa lipit pe usa. :O :O Avand in vedere ca in blocul meu n-a ajuns nici un recenzor, as putea oare sa mi-l scriu pe frunte si sa umblu pe strazi, poate ma vede vreun onorat recenzor si scap de amenda? 😀 😀

  Ma asteptam sincer ca in dimineata aceasta sa aflu de demisia sau demiterea betivului de aseara. Nici pomeneala.

 49. Pana la urma am fost si eu recenzat in dimineata aceasta. N-am nimic deosebit de povestit, totul a fost normal.

 50. Sa notam si abrambureala cu online dar numai pentru Bucuresti si de fapt e „semi-online” (s-a nascut un nou concept!), adica de fapt un fel de fax pe internet. 😀 Care formular e iar facut cu picioarele in stilul neglijent al institutiei, citez un comentariu de pe stirea Hotnews:

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10549596-ins-bucurestenii-pot-raspunde-recensamant-printr-sistem-semi-online.htm

  In documentul in care se descrie procedura de autoinregistrare e o greseala – scrie „persoana care optează pentru una din metodele de la a), b) sau c)”, dar mai sus metodele nu sunt marcate cu a), b) sau c), sunt doar enumerate.

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.