La colțu' străzii

Mogulul Ghiţă de la Ploieşti

7 comentarii

Ca unul născut şi crescut la Ploieşti, având republica în sânge, nu pot decât să simt un fior de mândrie provincială că în sfârşit ni se recunosc şi nouă, ploieştenilor, meritele istorice şi iată că avem şi noi, cum s-ar zice, mogulul nostru. Domnul Sebastian Ghiţă (ah, ce nume demn de nenea Iancu!) a preluat conducerea trustului Realitatea-Caţavencu de la cel mai urât mogul al momentului, SOV. E neclar cine ce acţiuni are şi cine mai mogul decât mogulii şi nici nu ne interesează, că astea le aranjează ei între ei. Cert e că cinci ani de aici încolo domnul Ghiţă de la Ploieşti este mogul cu acte în regulă. Acum vine însă marea întrebare: va fi un mogul bun, care înţelege voinţa poporului, sau unul rău, care se pune în contra ei?

Să ne înţelegem, domnul Ghiţă are toate caracteristicile ce se cuvin unui mogul autentic şi până acum îi lipseau doar mijloacele media. În primul rând şi-a făcut banii – şi nu mă refer doar la primul milion – prin contracte pe bandă rulantă cu autorităţile publice locale şi centrale, multe dintre aceste contracte dubios de umflate şi suspect de atribuite prin licitaţii pe care parcă scria „Asesoft”. Cele mai recente contracte sunt cu STS, cu Ministerul de Finanţe şi cu Ministerul de Interne, ca să fie clar că domnul Ghiţă are relaţii exact unde trebuie.

Apoi, domnul Ghiţă are ambiţii sportive. Din nefericire pentru el, atunci când se afla în ascensiune s-a lovit pe la echipele de fotbal ploieştene de alţi moguli sau mogulaşi, adică domnul Luca de la sindicate şi domnul Nicolae de la Astra Asigurări şi alte escrocherii. Aşa că s-a orientat către echipa de baschet, unde a „investit” (i.e. dat bani în sistem Gigi) cu folos, câştigând numeroase trofee spre bucuria galeriei.

Nu în ultimul rând, domnul Ghiţă ca tot mogulul imparţial a dat bani şi colo, şi colo, ca să fie sigur că se întorc înapoi. Pe vremea când tânărul mogul abia îşi începea afacerile şi domnul Năstase El Însuşi conducea cu mână forte ţara, domnul Ghiţă era văzut ca omul de casă al baronului Cosma de Prahova (încă Preşedinte al CJ, adică hoţul şef din judeţ) şi contractele curgeau; însă la vreme de alegeri a ştiut omul nostru să dea bani şi la PD, aşa că a rămas conectat la sursa de venit care este bugetul public. Relaţia s-a păstrat bună şi cu PDL, fiind domnul Ghiţă nu doar susţinătorul financiar al campaniilor unor oameni bine plasaţi, precum preşedinta Camerei Roberta Anastase şi primarul Ploieştiului Voloşevici, dar şi un finanţator important al campaniei de realegere a preşedintelui Băsescu.

Acum să nu mă întrebaţi dacă domnul Ghiţă are vreo legătură cu apariţia vestitului filmuleţ cu îmbrâncirea copilului, întâmplare ce a avut loc tot la Ploieşti, că nu ştiu. Însă unele zvonuri sunt că patronul grupului Asesoft, om cu mintea la cap, a contribuit binişor şi la campania domnului Geoană, că de, nu se ştie niciodată. Aşa că suntem mai puţin uimiţi să îl aflăm pe domnul Ghiţă printre principalii susţinători financiari ai Congresului PSD din primăvară, când a fost aleasă tânăra speranţă social-democrată, cârlanul Ponta. Că veni vorba de PSD şi finanţe, nu am mai auzit nimic de uriaşele datorii istorice puse în seama domnului Geoană, iar cel mai nou congres social-democrat a arătat că banii nu-s o problemă pentru partidul ce se pregăteşte intens să revină la putere. Noi să fim sănătoşi şi să ne trăiască mogulul!

7 gânduri despre „Mogulul Ghiţă de la Ploieşti

 1. asa. si voi sa traiti 😀

 2. Pingback: Tweets that mention Mogulul Ghiţă de la Ploieşti « La colţu' străzii -- Topsy.com

 3. asta se numeste progres moral, stimabililor. de la curva unuia sau altuia, in functie de umori si perversiuni prin batista, la curva tuturor. asta este samanta deontologiei. sa fii cu toti.

 4. aha, deci daca aflu despre un individ ca-i „nascut si crescut” in ploiesti atunci trebuie sa stiu ca-i republican deci nu-i democrat. deci indiferent ce-ar face/spune infamul… mie trebuie sa-mi fie clar ca vrea sa fure democratia :((

  Curat societate civila coane Ovidiule! 🙂

 5. Pingback: Vântu, Ghiţă şi Realitatea

 6. Asta-i un fleac Ovidiu, un amanunt, o veriga. Tu nu intelegi ca Securitatea a fost buna pana la urma? Da, aia, de care stim multi (dar nu asa multi probabil) de la parinti si bunici ca X care e acum mare inspector scolar dadea cu semnatura, ca Y sectoristul de cartier si-a facut dupa Revolutie consignatie, aducea marfa de la turci, si acum consilier judetean si are jumatate din angrourile din fosta piata municipala etc

  http://www.contributors.ro/administratie/despre-servicii-si-securisti/

  Securitatea a fost buna! Viva Securitatea! Acum stim problema Romaniei, nu au fost destui Securisti ca acum era peste Polonia, tarile baltice, Cehia, eram Germania Orientului! Dar n-au fost, la naiba, destui Securisti patrioti si muncitori, sau au fost denigrati in mod nedrept s.am.d. Crunta soarta! Sa nu fie oamenii recunoscuti in tara lor pentru binele pe care l-au facut!

 7. Baiatului asta i-as da un singur nume, spre luare aminte in ce vrea sa se bage: Mihai Cuptor!

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.