La colțu' străzii

De ce l-aş vota pe…

10 comentarii

Dinspre prietenii noştri Mihnea şi Turambar vine către colţul străzii o perfidă leapşă politică plecată de prin blogurile eoliene (adică platforma online a trustului lui Vântu). Zice că să găsim un motiv pentru care i-am vota pe Băsescu, Geoană, Antonescu şi Oprescu. Abia acum, când mă-ntreabă aşa, ca la sondaj, cu cine votez, îmi dau seama de grozăvie: la naiba, iar votăm?! Dar datoria cetăţenească e datorie, iar leapşa e leapşă, aşa că să purcedem.

1. Băsescu. L-aş vota pentru că încă mi se pare că e răul cel mai mic. E drept că diferenţele între diversele forme de candidaţi „răi” mi se par tot mai insignifiante, aproape că ajung şi eu să zic că-s toţi o apă şi-un pământ, dar totuşi Băsescu şi republica lui băsesciană îmi par variantă cea mai puţin rea.

2. Geoană. L-aş vota pentru că oricât ar fi el de prostănac este, dintre cei patru, cel mai potrivit pentru dat mâna cu Regina Angliei. De departe Geoană este cel mai prezentabil şi dacă preşedinte ar fi doar un titlu onorific, cu atribuţii de reprezentare externă, Geoană s-ar descurca excelent.

3. Antonescu. L-aş vota pentru că, până la urmă, merită să-ncercăm şi-un liberal (i.e. din partidul cu acelaşi nume, nu neapărat un om cu astfel de principii) la Cotroceni, de stricat nu are ce să (mai) strice.

4. Oprescu. Asta e grea. Dar fiind locuitor al Capitalei, cred că l-aş vota doar ca să scap naibii de el de la Primărie, că primar mai prost nu a fost vreodată, i-a întrecut până şi pe Lis sau Halaicu. Cred că nefăcând nimic la Cotroceni ar face mult mai puţin rău decât nefăcând nimic la Primărie, zău aşa.

(of, bine că n-au întrebat şi de Becali!)

Cum ziceam, leapşa e leapşă, aşa că îi invit pe Cristi Pârvan, Călin Hera şi Tudorina de la Blogul Medusei să se prindă în joc. Ba chiar şi pe Cristian Preda, să ajungem şi la politicieni.

La Colţul Străzii e un blog colectiv, îi aştept şi pe co-blogatari să ridice leapşa, fie în articole noi, fie editând acest articol.

10 gânduri despre „De ce l-aş vota pe…

 1. Hai sa continui leapşa la care ne-a provocat Ovidiu.

  1. Băsescu. Nu l-aş vota pentru ca mi se pare răul cel mai mare. Minte tot aşa cum respiră, cu o seninătate care mă sperie de-a dreptul.

  2. Geoană. Nu l-aş vota pentru că pare o păpuşă din paie, de-aia de speriat ciorile pe câmp. S-ar descurca bine în afară, în România însă şi-ar face alţii de cap.

  3. Antonescu. L-aş vota pentru că, dintre cei 4, mi se pare cel mai sincer şi plin de bune intenţii.

  4. Oprescu. Nu l-aş vota pentru că pare clona lui Basescu de acum 4 ani, prin discurs, limbaj şi „bune maniere”.

 2. Oh, mersi de leapsa, o sa ma gandesc.
  Vezi ca lui Cristi Parvan i-ai pus link la mine:)

 3. @abra: hm, cred că ideea era să te gândeşti la un motiv pentru care i-ai vota pe fiecare. Să gândeşti pozitiv, ca să zic aşa.

  @Medusa: mulţam, am corectat.

 4. Ma scuzi, dar pe aia de-am zis ca nu-i pot vota nu le pot gasi niciun motiv pentru care sa-i votez 😛
  Mai usor as gasi motive pentru care sa nu-l votez pe niciunul dintre ei :DD

 5. Pingback: Un motiv să-i votezi « Copacul din pădure

 6. Bine, hai ca m-am chinuit nitel si uite ce-a iesit:
  1. Basescu. L-as vota ca sa-l mai vad jucand hore la televizor, facand bai de multime, distrugand guverne, provocand crize, numind prim ministri si ministri incompetenti, etc.
  2. Geoana. L-as vota pentru ca a fost ambasador, apoi ministru de externe si ar sti cum sa se comporte si cum sa discute cu alti sefi de state (asta in cazul ca ne-ar mai baga vreunii dintre ei in seama, adica daca nu ne ducem prea rau in prapastia creata de criza si de „competentul” guvern Boc.)
  3. Antonescu. Am spus anterior de ce l-as vota.
  4. Oprescu. L-as vota din curiozitate, sa vad pe cine numeste prim ministru si ce guvern creaza: de tehocrati, din PSD, sau o combinatie de mai multe partide…

 7. Pingback: Nu votez Băsescu. Scopul nu scuză mijloacele « La colţu' străzii

 8. Pingback: Cu leapşa prezidenţiabililor prin blgosferă: Băsescu e înger şi demon, Crin Antonescu e sărac şi cinstit, Oprescu e miştocarul de serviciu, iar Geoană are şanse, dar nu în România « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opini

 9. salut. Se poate si altfel si mai mult decat sa cautam motive pentru a vota pe cineva.hai sa aducem pe scena politica pe cine vrem noi astia 70% care nu am votat cu nici unul sau 90% care nu vor nici Geoana nici Basescu. o modalitate e proiect neuronos. cu respect. ( in opera mobil miau scos tasta Enter de pe telefon, gramatica nu am avuto niciodata )

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.