La colțu' străzii

Nu înţeleg schema cu EBA

2 comentarii

Mă refer la planul „10 voturi pe secţie pentru Elena Băsescu”. Pentru cine nu a citit încă, pe Hotnews a fost publicat un excelent articol care documentează felul în care partidul pune în practică schema. Aş vrea să citesc mai des aşa articole bune.

Am totuşi câteva nedumeriri. Prima este legată de dimensiunea programului: la o medie de 10 voturi pe secţie, înseamnă 170.ooo de voturi. Ordinul este să se asigure liste cu numele şi chiar telefonul celor 10, pentru fiecare secţie. Adică de controlat ce fac într-o zi minim, 170.000 de oameni, deşi aş mai adăuga încă vreo câteva mii de activişti responsabili cu treaba asta. E clar că PDL nu are atâţia membri activit – niciun partid nu are aşa o zestre de activişti. De unde scoţi 170.ooo de oameni? Cum asiguri managementul procesului? Cât naiba costă nebunia asta? E fezabil? Cred că de pe vremea lui Ceauşescu nu şi-a mai pus nimeni în cap să pună în aplicare un plan care implică aşa o masă de manevră.

Apoi, nu înţeleg cum de nu s-au gândit şi la comunicare. E clar că schema e complet imorală (să fim serioşi, ăia 170.000 nu votează din convingere) şi la limita legalităţii. Nu şi-au luat nişte măsuri de secretizare? Îi dai raportul primului care te sună? Cât de tâmpit trebie să fii să faci asta?

Sunt nedumerit şi de obiectivul acestei mişcări de trupe. 170.000 de voturi luate de la PDL, în condiţii de prezenţă subţire la vot, înseamnă pierdere netă mai mare decât mandatul Elenei. Să fie strict chestie de orgoliu?

N-o înţeleg nici pe EBA. Fata asta n-are pic de demnitate? Că nu prea e dusă la şcoală se vede cu ochiul liber, dar nici la biserică? Vorba aia, se vrea de dreapta!

În fine, nu înţeleg a cui mintea a scos planul ăsta. N-aş crede că a pierdut Băsescu personal vremea cu el. La cât de plin de tupeu şi în acelaşi timp prostesc este, aş paria pe Elena Udrea…

2 gânduri despre „Nu înţeleg schema cu EBA

  1. Eu as paria pe Vasile Blaga, care stie ce isi doreste stapanul. Ham-Ham!

    Evident ca nu o sa traga 10 voturi de la fiecare sectie, n-au nici pe departe asemenea resurse organizatorice. Nu e vorba de 170000, ci probabil de 10 – 30000.

  2. pai cam de 170.000 e vorba la 3,4%. nu e vorba de demnitate sau de altceva decit de o schema cistigatoare. inchipuie ca pe linga membrii de partid au votat si altii care nu ar fi votat cu stolojan. e simplu si s-a dovedit eficace.

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.