La colțu' străzii

Dascălii să-şi angajeze sindicalişti francezi!

5 comentarii

Ministrul garantat de Vanghelie chiar performează, trecând cu bine primul examen sindical, în care n-a lăsat nicio şansă eunucilor de la Alma Mater, FSLI, FEN sau Spiru Haret. Am citit de la 1 la 10 punctele negociate de sindicaliştii din învăţământ cu Guvernul. Ultimul punct agreat sună aşa:

10. In cazul in care nu se vor respecta termenii acestui acord, sindicatele din invatamant isi rezerva dreptul de a relua actiunile de protest.

Ăsta chiar  e mişto public făcut la adresa liderilor de sindicat –  „a relua protestele” presupune că aceste acţiuni chiar au existat, fiind întrerupte de negocierile de azi. Or, n-a fost grevă nici măcar de-o recreaţie! Nemaivorbind că, profesorii, prin bravii lor trimişi  au „câştigat” practic „dreptul de protesta”!  Îmi imaginez scena cu  miniştrii Marian Sârbu şi Ecaterina Andronescu în ultima bancă, dându-şi coate şcolăreşti şi abţinându-se cu greu din râs, în timp ce lasă de la ei, chipurile, învinşi de fermitatea sindicaliştilor duri din învăţământ.

Pe această cale, le reamintesc dascălilor că zilele astea, proaspătul însurăţel Miron Cozma e freelancer şomer şi cred că s-ar băga la un part-time să reprezinte ‘ntelectuali d-ăştia fra’eri, în relaţia cu Guvernul. Ar fi şi el un pic derutat la negocieri, că ar trebui să ceară doar să se respecte legea, nicio cerere radicală, nimic ilegalist, nici măcar o panseluţă plantată. Dar sigur n-ar avea nevoie de profesor de spaniolă să-i traducă sensul cuvântului „cojones”.

Din click în click pe Youtube, printre numeroasele scene cu diverşi profesori umiliţi la catedrele de prin toată ţara, aştept şi filmuleţele de azi, de la negocierile dascălilor cu Guvernul.

Update: Dacă liderii sindicali au pierdut o mărire salarială de 50% cu legea-n mână, n-ar fi decent ca şi cotizaţia la sindicat să scadă cu 50%? Apropo, ştie cineva cât este această cotizaţie?

„Meriţi cele mai bune şcoli!” – Garantat Vanghelie.


5 gânduri despre „Dascălii să-şi angajeze sindicalişti francezi!

 1. Ăsta chiar e mişto public făcut la adresa liderilor de sindicat – “a relua protestele” presupune că aceste acţiuni chiar au existat, fiind întrerupte de negocierile de azi.

  Nu, respectivul punct spune ca in cazul in care nu se vor respecta termenii acordului actiunile de protest vor fi reluate din punctul premergator acordului; sint necesari citiva pasi legali pentru a declansa o greva, spre exemplu consultarea membrilor sindicatului. That’s it, chiar daca nu iti suna OK.

 2. Ce rau esti Ovi.Loaleeeee!

 3. @Ionut
  Evident că la asta se referă acel punct 10, dar cred că era subînţeles de toată lumea. E amuzant uneori limbajul tehnic, contractual. Oricum eu n-aş fi folosit verbul „a relua” în acea frază şi nici exprimarea tip „îşi rezervă dreptul” – că e garantat prin lege. În fine, înţeleg nevoia de frazări oficioase, numai că n-am putut să nu constat ironia.

  Până una-alta, deşi mesajul meu pare (este), ca să zic aşa, pro-profesori, ei bine, eu unul chiar sunt încântat că cei doi miniştri pesedişti au liniştit spiritele. Nu mă aşteptam. Cum ar veni, i-au „aburit” – şi e foarte bine, macroeconomic. Se pricep pesediştii ăştia la calmarea oamenilor muncii, au expertiză în relaţia cu sindicatele, a ştiut Băsescu de ce avea nevoie de ei la guvernare.

  O eventuală grevă a profesorilor, justificată şi moral şi legitim, ar fi fost declanşatorul necesar pentru „asumarea răspunderii” politicienilor care au câştigat alegerile, Puterea prin minciună. Minciună, nu „eroare”. Se pare însă că nu a fost nicio eroare, politicienii au mizat foarte bine pe „aburirea” post-electorală a profesorilor.

  @tog: Ovidiu a scris despre „discreţia” Guvernului. Eu sunt „ză bad”. 🙂

 4. “Meriţi cele mai bune şcoli!” – Garantat Vanghelie :)) Pe asta nu o mai auzisem! Poate era mai nimerit din partea lui : “Meriţi cele mai bune almanahe!”

  Dupa ultimile ispravi din invatamantul romanesc (spagi pt. diplome la facultati, lucru care se stia de mult numai ca abia acum s-a spart buba, subiecte gresite la teze si bacalaureat etc.) nici sindicalistii francezi nu ar stii sa o scoata la capat! Asa ca vorba celor de la putere : Ciocu’ mic ca e criza!

 5. Pingback: Ploaia care va veni « La colţu’ străzii

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.