La colțu' străzii

Şi noi avem ţara noastră, pe care ne-o merităm

7 comentarii

Provocat de TOG mi-am zis să scriu despre Basarabia. Apoi mi-am adus aminte că în Basarabia poporul a votat entuziast cu nebunul. Îmi pare rău de minoritatea prizonieră, dar până la urmă ţara e aşa cum au construit-o ei.

La noi însă azi DNA-ul a vizitat nişte arbitri de la jocul numit fotbal, iar la Cotroceni Preşedintele, Ministrul Educaţiei şi sindicatele din învăţământ au discutat soarta educaţiei româneşti.Tot azi, SAR a publicat un studiu despre integritate în universităţile româneşti. Cu toate minusurile inerente date de metodologia chestionabilă şi de accesul dificil la informaţii, studiul deschide o discuţie dureroasă despre cel mai puţin reformată zonă a educaţiei naţionale, locul care în loc să fie motor al progresului e adeasea frână. Au mai fost şi altele, o coaliţie de organizaţii civice, sociale şi de media a dat în judecată Guvernul care încearcă să forţeze adoptarea unor Coduri juridice proaste în esenţa lor, Guvernul pregăteşte ajutoare de stat, în Bangkok mor oameni într-o revoltă de mare aploare, Israelul ameninţă Iranul, …

Subiectul zilei pentru toată lumea, inclusiv pentru televiziunea publică, a fost primul, cel cu arbitrii de fotbal. Asta e ţara pe care am construit-o noi şi asta merităm.

7 gânduri despre „Şi noi avem ţara noastră, pe care ne-o merităm

 1. Integritatea academica! De aici rezulta si discutia despre cat de temeinic e demersul… 😉

 2. Pe Reuters cateva zile la rand headline-ul a fost despre capitanul american capturat de pirati. Emotionant, nu contest, dar crezi ca acesta era cel mai important subiect pentru S.U.A., si pana la urma pentru intreaga lume, ca e totusi reuters.com?

  Apropo, cica avem si noi nu unul, ci 5 romani capturati de pirati zilele trecute. Am aflat de pe Hotnews, dintr-o stire bagata undeva pe la jumatatea paginii.

 3. „Apoi mi-am adus aminte că în Basarabia poporul a votat entuziast cu nebunul.”

  Mortii din morminte s-au dovedit deosebit de entuziasmati in ziua votului.
  Bine, eu nu stiu ce ati lecturat dvs. legat de subiect.

 4. Undeva prin piata Dorobanti , cand cu luptele seculare cu tatucu Iliescu , scria „Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita”
  Adanc …
  Iar mosii si stramosii nostrii spuneau „Cum iti asterni , asa dormi ”
  Dar am uitat …

 5. @bbb: Eu nu am văzut informaţii care să indice ideea unei fraude organizate şi de proporţii. Dimpotrivă, rezultatele exit-poll-ului realizat de IPP Moldova – o organizaţie independentă şi finanţată preponderent de instituţii internaţionale – sunt foarte apropiate de cele oficiale.

  Desigur, Moldova are o problemă cu actualizarea listelor electorale, aşa cum are şi România. Foarte probabil pe listele respective sunt şi oameni decededaţi, dar mai ales sunt oameni plecaţi în străinătate. Asta ţine însă mai mult de funcţionarea proastă a administraţiei decât de fraudă electorală.

  Comuniştii nu se feresc să numere voturile, pentru că ei au acţionat în altă parte, nu la fraudarea procesului electoral. Au minţit şi manipulat populaţia înainte de alegeri, pentru a obţine scorul bun cu care se laudă acum.

 6. Nu stiu daca niste oameni cu frica-n oase raspund tocmai sincer la un interviu (doar 5 p.p. ar fi fost suficient, cred, ca sa denatureze serios rezultatul exit-poll-ului).
  Dar chiar si fara asta (si presupunand ca frauda nu va putea fi dovedita) … daca voteaza comunisti de frica, manipulati, indoctrinati … este greu de admis c-au facut-o si cu entuziasm.

 7. Si Becali se compara cu Gizas si toata lumea il citeaza.Un cacat informational care demult a depasit absurdul.Plus ca Dudul e peste tot de parca ar fi cineva.
  Intre timp Nastase ajunge vedeta a comentariului politic, acelasi individ ce strivea presa sub cel mai fanariot sistem ever.
  Iar despre republica Moldova stirile au emigrat pe paginile 3-5.
  Tin sa va anunt ca Nazare a miscat comisia de externe a parlamentului UE sa iasa la serviciu.

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.