La colțu' străzii

Guşă: un bufon sau un pion?

2 comentarii

A înviat Guşă! Chiar mă miram cum de nu mai apare el pe la toate televiziunile cu „ştiri sigure pe surse”. Trebuie să recunoaştem că la capitolul ăsta Guşă e mai tare ca toţi comedianţii politici ce se perindă pe ecranele televizoarelor. Iată că revine în forţă, intrând în arenă cu un interviu în Gândul.

Trecem repede peste fantasmele guşiste cum că el ar fi buricul politicii româneşti, cel care l-a făcut şi l-a desfăcut pe Năstase sau îl face şi-l desface pe Geoană, ba chiar este şi adversarul principal al lui Băsescu. Să lăsăm omul să viseze.

Mă opresc puţin la propunerea de alianţă PSD-PNL pe care o aruncă pe piaţă Guşă. Zice el că dacă Antonescu îi dă voturile lui Geoană în turul 2 şi acesta din urmă îl bate pe Băsescu, atunci urmează o alianţă la guvernare PSD-PNL.

Mai întâi, că nu-i imposibil deloc. Antonescu este reprezentantul acelei facţiuni a PNL al cărei crez politic este „jos Băsescu” şi care ar vota oricum cu oricine altcineva, probabil şi cu Năstase, dar nu cu actualul preşedinte. Iar „liberalul model” nominalizat de Antonescu la Congres este Patriciu, cel care are antecedente în direcţia alianţei cu social-democraţii. Unii ca ei ar putea uşor să cadă în capcana întinsă: PSD nu pierde nimic, ba chiar poate câştiga poziţia de preşedinte, iar la guvernare oricum este. În schimb, PNL s-ar anula ca partid, spre bucuria comună a PDL şi PSD.

Mai mult, s-ar putea ca susţinerea publică pentru Geoană din partea lui Antonescu să-l avantajeze pe Băsescu. Ar putea să pozeze din nou în victima alianţei monstruoase, rol în care a strălucit în repetate rânduri.

Privind lucrurile din această perspectivă, nu pot să nu mă întreb: este Guşă doar un bufon dispus să facă orice tumbă pentru a fi în atenţia publicului, sau este un pion scos la înaintare pe tabla politicii? Iar dacă e pion, al cui este?

2 gânduri despre „Guşă: un bufon sau un pion?

  1. Bufon.

    As putea sa detaliez, dar sincer nu merita…

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.