La colțu' străzii

Anna Gavalda

3 comentarii

Am început să citesc Porno şi mi se pare higly overrated, la fel ca şi Trainspotting. Cred că renunţ, nu am chef de Welsh (mă rog, ce ştiu eu, sunt doar un conservator retrograd). M-am gândit că aş citi ceva frumos. Alegând din bibliotecă nişte cărţi pentru o prietenă mi-am amintit de Anna Gavalda. Aş citi ceva scris de autoarea franţuzoaică, păcat că nu a mai apărut nimic nou.

Întâmplător, prin toamnă, am luat la reduceri (v-am spus că-mi place să iau cărţi la reduceri) O iubeam. Am citit cartea într-o seară, încântat de poveştile suprapuse despre iubirea pierdută şi iubirea păstrată. Am luat apoi Împreună nu era la reduceri, dar merită toţi banii. Una din acele cărţi care te prinde şi nu o laşi din mână. Poate părea banală pilda despre locul pe care şi-l găseşte întotdeauna fiecare, despre cum oricâte dezamăgiri te-ar lovi şi speranţe s-ar destrăma, până la urmă se găseşte un nepot, un prieten, o iubită sau un iubit să îţi aducă şi fericirea trăită împreună. Scriitura Annei Gavalda e cuceritoare de-a dreptul, achiesez cu totul la ce spun recenzorii mei preferaţi de la Bookblog, „Exista carti care ne fac sa ne simtim bine. Carti pe care le iubim de la prima pagina, de personajele carora ne indragostim, carti pe care le punem inapoi in raft cu sentimentul ca tocmai am purtat o discutie de suflet cu un prieten foarte bun. Romanul Annei Gavalda este o astfel de carte, ce celebreaza bucuria de a trai si de a iubi.”

Mai recent am citit volumul de nuvele de debut al scriitoarei, Aş vrea să mă aştepte şi pe mine cineva, dar şi cel mai nou roman al eu, Cea care alină. Despre romanul din urmă îmi amintesc că i-am spus unui amic inginer constructor cu aspiraţii mari că e vorba despre un construct ca el, doar că la apogeul carierei. Adevărul e că îl cam văd peste 20 de ani în pielea personajului principal, ca realizări profesionale, dar cu viaţa personală ceva mai puţin complicată, pentru că romanul e tot despre viaţă şi despre bucuria de a trăi. Aştept cu nerăbdare ca Anna Gavalda să mai scrie ceva şi Polirom să publice şi în România. Până atunci, începeţi cu Împreună.

3 gânduri despre „Anna Gavalda

  1. Stiu ca esti un mare iubitor de carti si am retinut inca o autoare favorita a ta; pe de alta parte iti recomand si eu o carte: se numeste” doctorul” semnat Maximus Hip; cred ca este scrisa de un dr de aceeasi varsta cu mine, medic internist la un spital militar din Bucuresti; si este plina umor; exceptionala;

  2. Îl ştiu, am şi citit fragmente, într-o vreme scris pe forumul Softpedia, uite aici topicul, dar nu pot să spun că m-a încântat. Are umor, câteodată, dar cam rar 🙂

  3. Salut
    Ma bag si eu in vorba. Intamplator am cumparat cartea doctorului de mai sus si m-am distrat teribil. apoi am aflat de forum si am constatat ca textele sunt prelucrate si net imbunatatite. Deci recomand cartea!

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.