La colțu' străzii

La teatru

Un comentariu

M-am luat cu politica şi am uitat să vă spun că săptămâna trecută am fost la teatru. Am văzut Străini în noapte, pe scena de la Operă şi Capra sau cine e Silvya?, la Teatrul Act. Ambele sunt două piese excelente şi au fost puse în scenă foarte bine. De mult nu m-am mai simţit aşa bine la Teatru.

Florin Piersic şi Emilia Popescu fac două roluri de zile mari, şi-au adaptat perfect jocul la textul lui Assous şi merită toate laudele şi aplauzele. Dincolo, Marcel Iureş duce spectacolul într-o manieră de mare actor, reuşeşte să îşi interpreteze personajul astfel încât să ajungă dincolo de tema superficială (vă spun doar că e vorba de un domn care iubeşte – din toate punctele de vedere – o capră) la întrebările profunde pe care le ascunde textul. Emilia Dobrin, Constantin Draganescu şi Marius Damian îl secondează cu succes, cu un minus pentru ultimul, nu i-a reuşit complet rolul fiului homosexual.

În ambele ocazii, sala plină, chiar dacă e vorba de aproape o mie de oameni la Operă şi doar o sută la Act. În general, la teatru sala e plină (şi publicul aplaudă orice, nediscriminatoriu, dar asta e altă poveste), biletele se vând instantaneu (aflu de la o prietenă că duminică la Naţional coada era până în stradă, iar la Egoistul, spre exemplu, e o limită de bilete pe persoană, evident biletele puse în vânzare s-au epuizat instantaneu). Public este, oare de ce nu sunt mai multe scene de teatru în Bucureşti? (întrebare retorică, doar avem borduri şi cârnat)

Un gând despre „La teatru

  1. Sunt de acord, două piese foarte bune. De foarte mult timp nu am mai văzut o piesă atât de bună cum este Străini în noapte. Florin Piersic este dincolo de orice, un foarte bun actor. Despre Marcel Iureş, nu se poate vorbi decât la superlativ.
    La Străini în noapte am mers cu prejudecata că fiind 2 actori, poate fi o piesă uşor plictisitoare….. cu toate că auzisem de la toată lumea că este foarte bine jucată. Spre mulţumirea noastră chiar aşa a fost.
    Mergeţi la Teatru :-).

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.