La colțu' străzii

De la Geoană la Vântu, via Guşă. Hă, hă.

10 comentarii

Nu mai auzisem de ceva vreme nimic despre Guşă, altă dată nelipsit de pe micile ecrane. După ce a lăsat-o pe Lavinia singură la partid, arivistul nostru a dispărut o vreme. De ieri au început să curgă ştirile despre el şi-ai lui.

Mai înâi am aflat „pe surse” că Guşă a devenit consilierul lui Geoană în campania pentru prezidenţiale (în cazul lui Guşă, „surse” înseamnă că i-a sunat pe amicii lui din presă şi i-a rugat frumos să scrie despre el, eventual să-l invite la televizor). Astăzi, Vântu spune într-un interviu că împreună cu prietenul său Guşă au înfiinţat o firmă de consultanţă pe fonduri europene (cine naiba e fraier să-i dea bani lui Vântu după povestea cu FNI? Dar să nu uităm că au fost destui care au ales pentru pensia privată obligatorie MKB Romextera, fondul dirijat de acelaşi SOV). Tot azi, partidul Laviniei (şi implicit al lui Guşă, că nu o lasă el singură) anunţă că şi-a găsit o nouă doctrină, devine ecologist (adevărul e că Guşă a trecut prin toate celelalte ideologii, asta îi lipsea); probabil că sub noua pălărie va încerca marea cu degetul la europarlamentare.

Titlul acestui articol e o capcană. Nu cred deloc că e ceva aranjat ca Vântu să-l influenţeze pe Geoană sau PSD-ul. Pentru a ajunge la acest rezultat nu avea nevoie de maimuţărelile lui Guşă şi nu o făcea pe faţă. Cred că adevărul e mult mai prozaic. Rămas fără ciolan, Guşă a început să se agite pentru a face şi el ceva să spele un ban cinstit. S-a dus pe la prieteni să aranjeze diverse. Întâmplător nu i-a ieşit doar una, ci trei: cu Geoană, cu Vântu şi cu ecologiştii. Nehotărât, sau poate lacom, le-a luat pe toate, vede el care ies.

Ghici cine pică de prostănac de aici. Da, aţi ghicit. Geoană şi-o face cu mâna lui. Nu trebuie să fii un geniu ca să prevezi discursul lui Băsescu: „hă, hă, domnu’ Geoană, păi nu te consiliază pe dumneavoastră Guşă, omul lui Vântu? Nu eşti aliat cu partidul lui Felix Voiculesc? Păi sunteţi omul mogulilor, care vor să-şi pună preşedinte că au dat de foame”. Iar în alegoria probabilistă prin care s-ar găsi candidatul X din turul 2, Geoană are prima şansă în faţa lui Năstase, iar suporterii PSD sunt de două ori mai mulţi decât ai PNL. Hă, hă.

10 gânduri despre „De la Geoană la Vântu, via Guşă. Hă, hă.

 1. Nu numai fondul MKB , ci inca de la fondare , cand era doar Romexterra , banca apartinea Petromservice ( actual PSV Company ) adica SOV . Si pot sa-ti spun mai multe proprietati ( unele chiar bune rau ) ale SOV . Bandit , bandit , dar stie sa faca banu . Si merge pe principiul „orice hot neprins , negustor cinstit” .
  Si cred ca a fost umil cand a zis ca are 150 oameni in sistem .
  Sunt cu mult mai multi . Si mai grei decat amaratu de Geoana , care va ramane si … si fara bani !

 2. Parca Romexterra asta a fost cumparata de MKB. Ce legatura mai au banca sau fondul cu SOV?

 3. A fost o întreagă poveste la vremea respectivă. MKB a cumpărat 60% din Romexterra, restul era la Delta Asigurări, iar Delta era controlată de Petromservice şi nişte off-shoruri care duceau spre Vântu. A fost o anchetă în Evenimentul pe tema asta, au descoperit şi că Delta avea acţiuni la MKB, plus alte off-shoruri.

  Nu mai ştiu acum care-i situaţia, că nu stau să urmăresc ce face Vântu, poate citeşte vreun ziarist de la Evenimentul pe aici şi face un update, să mai ştim şi noi cum e cu mogulii.

 4. MKB Romexterra Bank S.A. este deţinută în proporţie de 75,9414% de MKB Bank Nyrt., societate bancară din Ungaria, restul de 24,0586% din capitalul social fiind deţinută de un număr de aproximativ 59.964 acţionari persoane fizice şi juridice, nici una nedeţinând individual mai mult de 5%.

  Acţionarii societăţii Delta Asigurari S.A. sunt: PETROMSERVICE S.A., cu o deţinere de 59,77% din capitalul social, MKB Romexterra Bank S.A., cu o deţinere de 35,09%, Asociaţia Salariaţilor din S.N.P. PETROM S.A. – “PETROM”, cu o deţinere de 5,14%, restul fiind deţinut de un număr de 3 acţionari persoane fizice

 5. Din cele de mai sus , se vede ca MKB si Delta sunt parteneri de afaceri … iar prin Salariatii Petrom ( L Luca ) si Petromservice ( PSV acum , adica Gh Supeala ) apare legatura cu SOV …

 6. Iar fondul de pensii MKB este 60% MKB si 40% Delta ….

 7. Iar noua firma a lui Gusa+SOV are sediu in cladirea unde se afla si ramasita Gelsor – GM Invest ( bine , sunt mai multe ramasite functionale … ) care e , printre altele , actionar la Bursa !

 8. Deci am ţinut eu bine minte că SOV era implicat adânc în afacerea MKB!

 9. Ha, ha, ha.Sa salutam infrangatorii ce se coaguleaza.E mai misto sa ai o tinta mare decat tot felul de iepurasi topaitori la TV.

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.