La colțu' străzii

Băsescu: „Promisiunile din campania electorala nu pot fi indeplinite”

2 comentarii

În sfârşit, cineva şi-a luat inima în dinţi şi a spus-o clar şi răspicat. Ar fi trebuit să o facă Boc acum o lună, dar măcar bine că au făcut-o.

Din discursul de azi am reţinut mai ales citatul de mai sus. Am mai reţinut şi că e groasă şi Guvernul e gata să accepte acordul cu FMI, cu condiţiile alea stricte, pentru că nu are alte soluţii. Le e cam frică de sindicate, tocmai pentru că au promis marea cu sarea şi nu au ce să dea, ba chiar de la unii vor să ia.

Băsescu a jucat partitura politică. Rolul său e să strângă sprijin popular pentru a face orice revendicări ulterioare ale sindicatelor ilegitime şi împotriva interesului naţional (orice ar însemna această sintagmă). Urmează, poate tot săptămâna asta, ca Pogea să joace rolul şcolarului ascultător şi să accepte ce spune FMI. Înţeleg de la Liviu Voinea că FMI finanţează deficitiul, ceea ce convinge CE să ne lasă la caşcavalul de 30 miliarde pentru noii membri (chestie pe care Tăriceanu nu a înţeles-o, bine că nu l-am crezut pe cuvânt, vai de noi ce prim-ministru am avut!).

Acum vine marea problemă. Le va ieşi şi pasenţa asta, oamenii vor accepta scrâşnind din dinţi, acordul cu FMI se va semna. Vom fi oare capabili să facem proiecte pentru banii ăia europeni sau vom cheltui deficitul tot pentru prostii?

2 gânduri despre „Băsescu: „Promisiunile din campania electorala nu pot fi indeplinite”

  1. „Băsescu a jucat partitura politică. Rolul său e să strângă sprijin popular pentru a face orice revendicări ulterioare ale sindicatelor ilegitime şi împotriva interesului naţional ”

    Nu stiu cat il ingrijoreaza pe presedintele Basescu eventualele proteste sindicale, dar vad ca n-ati luat in calcul si faptul ca domnia sa se afla in campanie electorala, iar acest guvern l-a girat.

  2. Bună observaţia, sunt de acord. Fac legătura şi la comenatriile lui Cristian Banu la un articol scris de Cristi Pârvan, discuţie care a dus către concluzia că Băsescu e vulnerabil la o cădere economică bruscă, un fenomen ce s-ar întoarce împotriva lui.

    S-ar părea că Preşedintele are mare nevoie de stabilitate economică pentru a trece hopul alegerilor şi atunci e forţat să renunţe la demagogia obişnuită şi să facă ce trebuie.

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.