La colțu' străzii

Topul celor mai bogaţi miniştri şi misterele lui

2 comentarii

Capital a făcut declaraţiile de avere ale miniştilor şi a făcut topul celor mai bogaţi 5. Puteţi vedea pe site-ul revistei filmul de prezentare, de unde am luat şi topul:

1. Elena Udrea 6,5 mln euro
2. Ion Bazac 4,5 mln euro
3. Cristian Diaconescu 2,4 mln euro
4. Adrian Videanu 2,3 mln euro
5. Vasile Blaga 1,5 mln euro

Ei, pe naiba! Mi-a scăzut brusc respectul faţă de onor Guvernul, la prima vedere păreau mult mai bine aşezaţi în concretul capitalismului local.Unde sunt Berceanu, Ilie Sârbu, Pogea, Nica şi Nemirschi, oameni despre care ştim că o duc bine?

De fapt, stai, că ei chiar sunt bine ancoraţi în realitatea românească, pentru că declaraţiile de avere sunt o glumă. Pentru că onor miniştri sunt oleacă mai inteligenţi ca Vanghelie şi Becali, câştigurile lor nu sunt pe persoană fizică, ci pe firmă, iar valoarea acţiunilor este mult subevaluată. Îl dau exemplu pe Videanu, a cărui firmă are un teren uriaş pe Şoseauau Progresului, la doi paşi de Centrul Civic. Înainte de criză, încerca să-l vândă cu aproximativ 120 milioane de euro, am trecut zilnic pe lângă panoul care anunţa vânzarea. Să zicem că acum a scăzut valoarea pe la 80 de milioane. Oare cum or fi evaluat onor ziariştii valoarea acţiunilor lui Videanu la Marmosim?

Din top 5, cred că singurii a căror avere este estimată cât de cât corect sunt Udrea şi Diaconescu. Prima (atenţie! averea soţului nu e luată în calcul) pentru că şi-a trecut acolo bijuteriile, iar al doilea… mă rog, Diaconescu de unde naiba a făcut rost de bani?! Videanu are monopol pe marmură, Blaga a fost vameş, Bazac a făcut contracte avantajoase cu firmele de medicamente pe când era secretar de stat, Udrea îl are pe Cocoş, e clar, despre ăştia patru ştim de unde au furat. Dar Diaconescu? Să nu-mi spuneţi că Diaconescu e ministrul-cinstit-care-a-pornit-de-jos-şi-a-făcut-bani-muncind!

2 gânduri despre „Topul celor mai bogaţi miniştri şi misterele lui

  1. Draga autorule, cred ca ar fi mai bine ca articolele tale, politice sau nu, sa apara in paginile unor cotidiane pentru a citi realitatile noastre cat mai multe persoane;ar fi mai interesant ca in unele diminineti, cand citesc ziarul, sa vad un articol scris de tine f interesant pentru intrega populatie, petru mine reprezentand un fragment de viata , un clip de „filantropica”;cat despre averile ministrilor nostri, e clar ca sunt mult subevaluate pentru a nu isteriza opinia publica , mai ales in aceasta perioada de criza economica ; ps iti recomand colaborarea cu un ziar cu redactarea unor articole cat mai documentate care sa puna politicienii pe jar….

  2. Clasa portocalie politica este distrugatoare si periculoasa. A mintit, a furat si a facut numai rau in ultimii 5 ani in frunte cu Basescu, Boc si Udrea. Mi-e rusine de ei. De aceea La Brasov Votam Mircea Geoana!

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.