La colțu' străzii

Preda candidează. PDL – prima mutare la alegerile pentru PE

3 comentarii

Cristian Preda anunţă că va candida pe listele PDL pentru Parlamentul European. Anunţul apare în premieră pe blogul său, ceea ce nu e deloc întâmplător, ci vine în continuarea unui efort constant din ultimele lui făcut de consilierul prezidenţial pentru a câştiga notorietate într-un mediu în general ostil preşedintelui şi partidului său.

E prima mutare făcută de un partid politic la alegerile pentru PE şi mi se pare una inspirată. Spuneam acum ceva vreme că aştept de la PNL, printre altele, să folosească oportunitatea alegerilor europene să câştige un public de dreapta pierdut cât timp a fost la guvernare. Motivul principal este că în această campanie temele sunt cele care contează pentru acest public. Dar şi Băsescu/PDL a pierdut cam acelaşi public, pe vremea când se rupea Alianţa D.A. Poate să fie o strategie la fel de bună şi pentru partidul prezidenţial să se folosească de alegeri pentru a se repoziţiona mai ferm la dreapta.

Intrarea lui Cristian Preda în campanie face alegerile mai interesante (mă rog, pentru cei deja interesaţi de politică), pentru că spre deosebire de alţi candidaţi profesorul de filozofie politică chiar ştie ce vorbeşte.

Probabil că Preda va fi pe unul din primele locuri ale listei PDL, ceea ce îi va aduce aproape sigur un mandat. Cred că ăsta va fi un câştig cert pentru România, pentru că are abilităţile şi entuziasmul necesare pentru a face ceva, alăturându-se unor europarlamentari activi precum Renate Weber, Adina Vălean sau Adrian Severin. Aşa că nu-mi rămâne decât să-i urez mult succes.

3 gânduri despre „Preda candidează. PDL – prima mutare la alegerile pentru PE

  1. E in primii 5, pe care nu-i misca nimeni din varful listei.

  2. Şi care sunt ceilalţi 4? O să fie vecin de listă cu Stolojan? 😉

  3. Organizatia PDL Dambovita a anuntat ca i-a propus lui dragastolo sa candideze si ca el a acceptat cu entuziasm. Deci, da.

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.