La colțu' străzii

Încă o victimă a luptei interne din PSD: Dragnea

2 comentarii

Citeam mai deveme ştirea asta despre lupta internă din PSD pentru posturile de la Ministerul de Interne. Spre seară a picat vestea: Dragnea demisionează şi, să nu uităm se întoarce la postul de Preşedinte al CJ Teleorman.

Nu pot să spun că-mi pare rău de Dragnea, cum nu mi-a părut nici de Oprea, am scris anterior despre pericolul Dragnea la MAI. Nu-mi pare nici bine, pentru că încă o săptămână sau două de blocaj la nivelul guvernului e ultimul lucru de care aveam nevoie acum.

Nu cred o iotă din poveştile lui Dragnea cu lipsa bugetului pentru proiecte, pentru simplul motiv că ex-ministrul a „uitat” să ne spună ce proiecte avea. Să fi zis şi el, aveam nevoie de X miliarde şi mi-au dat ăştia doar Y. Şi care planuri nu le poate duce la îndeplinire. Aşa, sunt doar vorbe.

Mi se pare mult mai credibil zvonul luptei interne, mai ales că Dragnea avea mâine un termen limită important: demisia de la CJ. Dacă mai stătea o zi la Minister însemna că nu avea unde să se întoarcă. Probabil că nu a primit garanţiile necesare că va rămâne la MAI cu oamenii lui şi a preferat să nu dea vrabia din mână. Asta spune unele lucruri despre caracterul lui Dragnea, care a preferat ciolanul strategic. Mă rog, ce să te aştepţi de la un baron local?

E tot mai clar că în PSD lupta pentru MAI este aprinsă. Miza e uriaşă, resurse pentru baroni, controlul poliţiei, echilibrarea bugetară, toate sunt importante, atât în interiorul partidului cât şi pentru ambiţiile politice, economice şi sociale ale diverşilor lideri locali şi de la centru. Care tabără va face următorul pas către trofeu? Vor ajunge la o înţelegere sau vor continua să se macine între ei? Şi ce se va întâmpla cu coaliţia de guvernare? Luaţi popcorn, spectacolul continuă.

2 gânduri despre „Încă o victimă a luptei interne din PSD: Dragnea

  1. Pe mine inca ma surprinde cate poate face un analfabet!

  2. Nu se va intampla nimic cu coalitia de guvernare, atata vreme cat reusesc sa-si imparta fara probleme functii si nu se iveste niciun dezastru in sondaje pentru vreunul dintre partide(ceea ce se pare ca nu s-a intamplat in urma aliantei „impotriva firii”).

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.