La colțu' străzii

Băsescu

5 comentarii

Oprea a demisionat. Marea încleştare între PSD şi Băsescu, anunţată pe toate canalele media, se lasă aşteptată. Ba chiar Băsescu tace. Oare el nu ştie că trebuie să facă ceva, nu i-au spus nimic? Să pună mâna să citească ziarele şi să urmărească ştirile, i se explică acolo cum le face pe toate.

Mă amuză în continuare cum orice se întâmplă o armată de politicieni, ziarişti şi „analişti” caută explicaţii la Cotroceni. Ubicuitatea Preşedintelui în politica românească e dată mai ales de imaginaţia detractorilor lui şi cred că asupra populaţiei are exact efectul contrar, îi creşte notorietatea şi cota electorală. La o adică, cum să nu votezi un om de stat atât de bun încât cu puteri reale limitate, în mintea oamenilor face şi desface orice în politică.

Aştept cu nerăbdare congresele PSD şi PNL, cerute insistent de membri marcanţi ai celor două partide, congrese ce se anunţă cu dispute interne şi alegeri pentru diverse funcţii. Cred din ce în ce mai puţin că sunt şanse să se schimbe ceva în cele două partide, dar cu siguranţă Băsescu va fi mai des pomenit decât candidaţii la funcţiile respective.

A propos, într-un fel, Băsescu este de vină pentru că există acest blog, doar e în tot şi-n toate, poate voi mai scrie despre asta. Oricum, Băsescu ştie.

5 gânduri despre „Băsescu

 1. Imi place ironia autorului. E un autor ironic. Dar hai sa ne jucam un pic si sa ne intrebam de ce nu a demisionat Oprea ieri dupa-masa, cand a aflat oficial ca i-a fost retras sprijinul politic. Daca nu ma insel, si nu ma insel, s-a multumit doar sa spuna ca nu face deocamdata niciun comentariu privind „motivatiile reale” ale deciziei PSD.

  Au trecut 24 de ore de atunci. Timp in care orchestra de zgomot si culoare (organizatia PSD Ilfov) a facut un show pe Kiseleff si timp in care, pun pariu pe un blog de aur, Oprea a acvut cel putin o discutie cu Tatucul de la Cotroceni.

  Serios acum, spune-mi, domnule autor, care ar fi fost solutia mai avantajoasa pentru presedintele nostru, al tuturor, in conditiile astea, in care era cu spatele la perete? Demisia lui Oprea l-a salvat dintr-o situatie teribila. Iar Oprea va fi salvat, la randul lui. Consilier la Cotroceni? Hmm, poate nu prea curand.

  Parerea mea.

 2. Cu alte cuvinte, Oprea a încercat cartea disperării. Ce era să facă, să renunţe la tot fără să mai încerce tot ce putea. Probabil a încercat şi o negociere în timpul ăsta. Rezultatul e că şi-a dat demisia, deci nu i-a mers.

  Cât despre Băsescu, tot nu văd unde e în toată povestea asta. Afară de minţile comentatorilor, fireşte.

 3. Băsescu nu umblă doar prin mintea comentatorilor, ci şi prin mintea lui Adrian Năstase. Nemaivorbind că duminică Dragnea şi Vanghelie se luau în principal de Boc, iar luni preşedintele „în acte” al PSD a avut nişte accese de sinceritate care-l încriminau tot pe Boc.

 4. Pe mine ma distreaza ca Oprea a inapoiat salariile compensatorii primite cu ocazia iesirii premature la pensie(vreo un miliard jumate) si a renuntat la pensie ca sa fie ministru (si sa poa sa lucreze din nou la stat)
  Stiu, sunt naiv, astia-s bani de savarine, dar tot mi se pare amuzant.
  Faptul ca pentru el n-a iesit grozav e cea mai buna dovada ca e mana lui Basescu la mijloc

 5. Pingback: Un an La colţul străzii « La colţu' străzii

Spune-ţi părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.